DAIKIN is het eerste bedrijf in de sector dat het Europese ecolabel krijgt toegekend, wat nog maar eens zijn niet aflatende inzet voor het milieu onderstreept.

[pic=99_1255112276.JPG][pic=99_1255112251.JPG][pic=99_1255112206.JPG]

Het Europese ecolabel – dat omwille van zijn logo ook "de Bloem" wordt genoemd –wordt toegekend aan producten en diensten die goed scoren op het vlak van milieuvriendelijkheid. Producten die het label dragen, beantwoorden gegarandeerd aan milieucriteria die gelden in de volledige EU, hetgeen door een onafhankelijke instantie wordt gecontroleerd.

Het ecolabel is een vrijwillig systeem voor producten die het binnen hun categorie het beste doen inzake milieu. Het is beschikbaar voor 28 productgroepen, waaronder warmtepompen. [b]DAIKIN Altherma [/b] Vooraleer DAIKIN Altherma het Europese ecolabel kreeg toegekend, werd het systeem op diverse punten geëvalueerd: verwarming- en koelrendement, aardopwarmingspotentieel (GWP) van het koelmiddel, geluidsniveau, afwezigheid van RoHS-substanties, training, documentatie, beschikbaarheid van wisselstukken en gedetailleerde informatie in het verkooppunt.

Conclusie:

DAIKIN Altherma heeft een hoger energierendement en een kleinere impact op de opwarming van de aarde dan gelijk welk ander warmtepompproduct in zijn categorie. Het ecolabel is van toepassing op de Low Temperature Altherma met vloerverwarming.

Altherma High Temperature

Deze zomer stelde DAIKIN eveneens zijn nieuwe Altherma High Temperature voor: een toestel dat het water tot 80°C kan verwarmen, waarmee een zuiniger alternatief wordt geboden voor de klassieke verwarmingssysstemen, zelfs met behoud van de bestaande hogetemperatuurradiatoren. Het rendement van de Altherma HT is stukken hoger dan dat van de meest efficiënte condensatieketels. Met dit systeem voor de centrale verwarming – ideaal voor renovatie – bewijst DAIKIN opnieuw dat het innovatieve oplossingen kan vinden voor ieders zijn behoeften.

Kom meer te weten over de Altherma-systemen op de DAIKIN Heating Days! In navolging van het succes van de eerste editie van de Heating Days in 2008, ontvangt DAIKIN tot 11 oktober opnieuw architecten, installatiebedrijven en technische studiebureaus om informatie uit te wisselen over de nieuwe generatie DAIKIN warmtepompen. Centraal thema van dit jaar is "Hoe het E-peil van uw woning verlagen met 30 E punten?".

Ook particulieren worden uitgenodigd voor een infosessie bij DAIKIN of voor advies bij een installateur in de buurt. Wie geïnteresseerd is, kan voor meer informatie terecht op http://www.altherma.be/onthaal.htm

Bekijk de HD-video met Mark Oosterlinck, Managing Director DAIKIN Belgium.