Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dak van leegstaand gebouw De Zwaan begeeft het onder gewicht van sneeuw in Mol

Mol dak

In Mol is een stuk van het dak van een gebouw op site De Zwaan in Mol ingestort, door het gewicht van de sneeuw. Het gaat om een leegstaand gebouw dat instabiel was.

Eerder was er daarom al een veiligheidsperimeter rond het gebouw ingesteld. Niemand raakte gewond.

Het gaat om het gebouw achteraan de site, waar vroeger de Academie voor Beeldende Kunsten was ondergebracht. Het grenst aan de Wandelweg en het kinderdagverblijf Molleke.

Gebouwinspectie

Tijdens een gebouwinspectie binnen een lopende studieopdracht voor het masterplan enkele maanden geleden, kwam de instabiliteit van het dak aan het licht. Meteen namen we de nodige maatregelen voor het instellen van een veiligheidsperimeter rond het gebouw.

Stabiliteitswerken

Sinds de afbakening van een perimeter werkten de diensten een aannemingsopdracht uit om stabiliteitswerken uit te voeren, inclusief het vervangen van de bestaande dakconstructie door een tijdelijk dak. De opdracht was al gedetailleerd beschreven, de zoektocht naar een geschikt dakbedrijf was gestart. Begin februari moesten alle offertes binnen zijn.

Spoedopdracht

Na de instorting van vandaag verandert de aanpak. Zo laten we de actuele toestand vandaag nog onderzoeken door een stabiliteitsingenieur. Op basis van de bevindingen stellen we via een spoedopdracht een aannemer aan voor het ruimen van het puin en het uitvoeren van de vereiste renovatiewerken om het gebouw voor verdere schade te behoeden. De veiligheidsperimeter en het afsluiten van de volledige koer voor publiek gebruik blijft behouden zolang de veiligheid dit vereist.  Foto gemeente Mol.

Wandelweg, Mol, België

Mol dak

Deel dit artikel