Het was vrijdagavond op de 6e verdieping van het AZ Herentals opnieuw een historische dag. 'Dakar Hero' crosser Walter Roelants (60) heeft er een cheque van maar €48.683 euro gedoneerd aan To Walk Again vzw. 

De bekende Grobbendonkenaar zamelde het geld in door zijn stuntdeelname aan de Dakar Rally.

Roelants was de alleroudste Belg ooit die op de motor de rally uitreed (53e plaats) na 2 weken puur afzien in de woestijn. Van de 101 gestarte motards waren er nog 60 in koers.  Hij haalde zijn motivatie elke dag weer uit het project To Walk Again waarvoor hij zich liet sponsoren.  Roelants eindigde in de laatste etappe als 59e.

Zoon Joël raakte in 2014 verlamd bij een motorongeval in Italië. En zo leerde Walter ook To Walk Again kennen.

 Al was het niet altijd even makkelijk. "Ik ben trots op wat ik gedaan heb. Ik ben altijd mezelf gebleven", zegt een fiere Roelants.

"Ik ben altijd tot het uiterste gegaan en ik heb dat niet alleen gedaan voor Joel, maar ook voor andere mensen die in een soortgelijke situatie zitten. Ik voelde me slecht en voelde nog amper mijn rug.

Maar, ik voelde wel nog iets en dat hield me overeind. Joel en al die andere mensen voelen niks meer."

"Ik heb tijdens de Dakar Rally enkele keren gezegd dat ik geen "bleiter" ben. Dat ben ik nog steeds niet, maar dit doet me toch wel iets. Ik ben trots op wat ik gedaan heb, want ik ben altijd mezelf gebleven", besluit de Hero van Dakar. 

Wie To Walk Again wil steunen, kan sponseren www.towalkagain.be

Foto cheque in AZ Herentals / Bert De Deken/GVA.