Het Daltonatheneum Het Leerlabo ligt midden in bossen 'De Beeltjens' Westerlo.  'Deze enorme groene troef konden wij, het lerarenteam, echt niet meer laten liggen. Zeker niet in tijden waarin gezonde buitenlucht meer dan welkom is!

Zo kwam het team met het idee van een buitenklasje. Idee, plan, uitvoering, in een stroomversnelling werd alles georganiseerd en gerealiseerd.

We vonden het heel belangrijk om alles op een ecologische manier aan te pakken. Een dikke laag houtsnippers en een twintigtal houtblokken volstonden om een leuke buitenklas te creëren. We praten niet alleen over duurzaamheid in de lessen, we passen het ook toe.

Samen met de leerlingen en de groendienst van de scholengroep hebben we dit project aangepakt. Danny Mattheeusen van natuurpunt Westerlo heeft ervoor gezorgd dat we nu met de houten boomstammen als zitjes kunnen pronken.

De grijze hersencellen van onze leerkrachten zijn al volop aan het werken om leuke en leerrijke opdrachten voor de buitenklas te verzinnen. In het Frans opsommen wat je ziet, oppervlaktemeting voor wiskunde, op zoek naar biodiversiteit bij natuurwetenschappen, leren over de ademhaling tijdens theorie sport, ... voor elk vak wat wils.

Om het ecologische plaatje compleet te maken, werden er eerder dit jaar al vogelkastjes en insectenhotels, tijdens de lessen stem in elkaar getimmerd, in de eikenbomen gehangen.

Wij zijn alvast heel tevreden over de samenwerking met Natuurpunt en we kijken ernaar uit om in de toekomst nog samen projectjes uit te werken.'