Het damesbasket bij HBBC zit duidelijk in de lift. Voor de 2 derby's die de baskettende vrouwen van HBBC zaterdagavond speelden kwamen liefst 200 toeschouwers naar sporthal De Vesten afgezakt.

En net als bij de mannen kregen die toeschouwers bij de dames bij vlagen hoogstaand basket te zien.

De dames B van HBBC speelden tegen Zuiderkempen B en dwongen bij een 50-50 stand verlengingen af. De thuisdames haalden een tienpuntenkloof op en verzuimden het in de slotseconden bij een 50-48 slim uit te spelen.

De dames A van HBBC kregen de buren uit Geelse op bezoek. De thuisdames moesten gans het 1e quater in de achtervolging en konden in de beginfase enkel scoren vanop de vrijworplijn. In de slotseconden werd het dan toch 13-12 voor de thuisploeg.

HBBC gestuwd door de thuis-dj en de talrijke supporters verhoogde het tempo en de Geelse dames hapten naar adem: 26-21 bij de rust. Net voor de pauze viel bij Geel nog met een zware knieblessure uit.

In het 3e quater en 4e quater werd er bij momenten mooi en gedreven basket gespeeld. Er werd ook vlot en mooi gescoord met 63-54 als eindstand.

Voor HBBC scoorden: Van den Bulck 8, Pauwels 11, Engelen S. 8, Marinus 22, Torfs 4, Horemans 8

Voor Geels scoorden: Swartebroeckx V.8, Van Hove 4, Swartebroeckx I 5, Van Lommel 3, Van de Vorst6, Thys 9, Vermeerbergen 21.

Lees straks ook : Herentalse succescoach danst de sirtaki!