De dames van HBBC zijn voor volgend seizoen zowat verdubbeld in aantal. Met de komst van een 2e team zullen de blauwwitte kleuren van HBBC en sponsor Autobedrijf Hyundai de Jong nog meer in de Kempen opduiken.

Onder bakken zonnestralen werden beide teams tijdens de opendeurdagen van Autobedrijf Hyundai de Jong aan de pers voorgesteld. De dames én de pers hadden er zin in.

Het 2e team van HBBC, vorig seizoen waren ze nog allemaal aan de slag bij Zuiderkempen HN, bestaat uit volgende speelsters: Anouk Janssens, Sam De Bruyn, Julie De Ceulaer, Nina Leysen, Lies Claes, Lore Scheveneels, Laura Cox, Babs Van den Bulck, Silke Janssens, Lies Ooms, Jo Verwimp, Stephanie Lemmens, Katrien De Voght. De oudste van deze speelsters is 30 jaar, de jongste 18.

Met de komst van het 2e team is de toekomst van het damesbasket in Herentals verzekerd.

Samenwerking tussen BBC Lier-Nila Nijlen en HBBC

Voor het seioen 2015-2016 gebeurt er een uitwisseling tussen BBC Lyra-Nila Nijlen en HBBC Herentals op het vlak van pupillen- en miniemenmeisjes. De miniemenploeg speel onder het stamnummer HBBC. De pupullenmeisjes spelen onder Nila Nijlen. De pupullen meisjes spelen wel in de blauwwitte kleuren van HBBC van sponsor H Estate.