U bent hier

Dames Noordstar - Dames Kasterlee: 3-1

Herentals
04.02.2013 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

De dames van Noordstar wonnen zaterdag met 3-1 van hun collega's uit Kasterlee. De felle wind bepaalde mee het wedstrijdverloop.

Verslag door Gino Vervoort
Foto's door Annick Van den Bruel

Na vele weken rust door het slechte weer mochten onze dames nu eindelijk hun laatste wedstrijd spelen van hun eerste competitie .Inzet was de vierde plaats maar dan moesten onze meisjes winnen en Gierle mocht geen puntje sprokkelen bij Turnhout. Turnhout deed wat er van hen verwacht werd en won van Gierle. Doordat deze wedstrijduitslag al bekend was voor dat onze match begon was er misschien toch enige druk bij de Noordstardames.

De wedstrijd. Noordstar begon sterk en van in het begin maakten ze duidelijk dat zij de betere ploeg waren. Tegen de wind in kregen ze een resem kansen en Kasterlee kon enkel af en toe eens counteren maar stuitten telkens op een secure verdediging. Na 10' scoorde Emma Vermeulen toen Kasterlee de bal niet weg kreeg en zij gevat reageerde met een mooi geplaatst schot. 1-0. Noordstar bleef meester op het terrein en was zeer dichtbij een tweede goal maar pech en een attente keepster voorkwam dit. Toen Kasterlee een vrije trap kreeg konden zij zo op gelijke hoogte komen. Onze keepster Joke Caers was kansloos op dit schot want de bal werd gedragen door de wind en viel zo hoog in het doel. 1-1.

Noordstar bleef mooi verzorgd voetbal spelen en het kon dan ook niet uitblijven dat ze terug op voorsprong kwamen. Toen onze meisjes een knappe aanval opbouwden en Lotte Hannes op sublieme wijze Marie Mertens wegstuurde, alleen voor de keepster werkte zij de bal uitermate knap in de bovenhoek. 2-1.

Onze meisjes bleven even doorduwen en Lore De Vries die voorbij de keepster dribbelde maakte er zo 3-1 van. Dit was trouwens de ruststand. In de tweede helft hebben de Noka-dames altijd op de tegenstander hun helft gevoetbald en nog verschillende kansen gehad maar scoren lukten niet meer. Onze keepster Joke Caers was dan ook blij omdat zij geen enkele bal te pakken kreeg in deze tweede helft dat de scheids er een einde aan maakte. 3-1 eindstand.

Iedereen was zo blij met deze oververdiende overwinning en de 4e plaats in de eindstand dat er s'avonds volop mocht gevierd worden tot in de late of moet ik zeggen de vroege uurtjes op de jaarlijkse jeugdfuif van Noordstar.

Trainers Gino Vervoort, Joost Smeyers, Fons Melis en Jasmien Vranckx waren super tevreden over deze prestatie van hun talrijke spelersgroep in hun eerste competitie jaar.

"We hebben een echt ongelooflijke groep die op Noordstar voor een geweldige sfeer en ambiance zorgen. Deze groep overtreft alle stoutste dromen die ik als trainer durfde voorstellen. Toch is dit nog maar een begin en verwacht de trainer Gino Vervoort dat er nog zoveel meer mogelijk is als deze groep samen ervoor blijft gaan. Meiden doe zo verder en geniet alvast van deze prestatie. Proficiat," aldus een gelukkige trainer.
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto