De dames van Noordstar startten de na-competitie tegen het sterke Maria-ter-Heide: 1-1.



De dames van Noordstar mochten zich gaan opmaken voor de na-competitie en speelden hun eerste wedstrijd tegen het sterke Maria Ter Heide. Deze ploeg was ook 4e aangekomen maar zij het in de andere reeks.

De trainer zei dat ze van elke wedstrijd moeten genieten en hoopt in deze 6 extra matchen om toch eens te proberen te stunten en een puntje of meer te behalen....

Met liefst 18 afzeggingen door allerlei redenen mocht de trainer weer hard puzzelen en kreeg hij toch nog 13 speelsters op het wedstrijdblad waaronder voor de eerste maal in de competitie de debuterende Berthe Hoefnaegels.

Drie uur, de scheidsrechter geeft het signaal om de aftrap te laten beginnen en de bezoekers maakten snel duidelijk waarvoor ze kwamen. Meteen een mooie aanval maar keepster Marthe pakte het schot van de bezoekers. Daarna was het de beurt aan de thuisploeg die goed meevoetbalden maar zonder echte doelkansen.

De wedstrijd golfde heen en weer maar de beide verdedigingen gaven geen krimp. In de 45' vonden de meisjes uit Brasschaat toch een opening en de doorgebroken spits rondde beheerst af. 0-1. Met deze stand gingen we rusten.

Tweede helft kwamen de Noordstar dames wel tot kansen maar de afwerking was telkens net niet goed genoeg om de bordjes in evenwicht te hangen.

In de 76' trapte Emily een vrije trap netjes in de hoek maar de bezoekende keepster ranselde het leder uit de benedenhoek. Noordstar koos resoluut voor de aanval en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er na een mooie aanval en wanneer Emily met een geniaal lobje Berthe bediende knalde zij de bal knap in de hoek binnen.

De welverdiende gelijkmaker van de meisjes van Noordstar kwam in de 86'. De thuisploeg kwam nog wel met de schrik vrij wanneer in de allerlaatste minuut een afstandschot op de lat spatte. 1-1 eindstand en beide ploegen konden hier wel tevreden mee zijn met deze billijke puntendeling. Een eerste stunt is dus weeral volbracht door de "Noka ladies."

De trainers waren weer zeer fier op hun groep die deze knappe prestatie leverden.

Speelden mee:
Marthe Hoefnaegels, Shauni Bellekens, Evelien Verwerft, Lies Vits, Lies Gevers, Jenthel Laenen, Nikki Peeters, Berthe Hoefnaegels, Sara Aertgeerts, Chloë Denayer, Claudia Luysterborgs en Stephanie Boudiny.