Met een doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd gingen de voetballende dames van Noordstar nog de boot in.

Verslag : Gino Vervoort

Foto's : Annick Van den Bruel

Dames Noordstar - Zammel 3-4

Zaterdag kwam het 3e gerangschikte Zammel op bezoek, een zeer sterk elftal. Trainers Gino Vervoort en Joost Smeyers hadden er toch vol vertrouwen in dat de thuisploeg hun vel duur gingen verkopen.
De wedstrijd werd gestart en er werd vanaf het begin duidelijk dat de bezoekers vol voor de overwinning gingen. Zammel speelde snel de bal rond en kreeg enkele kansen maar de thuisdefensie gaf geen krimp en verdedigde sterk. Noordstar dat enkele maal gevat counterde opende de score via een doelpunt van Emily Warpy 1-0.

De bezoekers waren verrast door dit doelpunt en de thuisploeg maakte hier dankbaar gebruik van. Na een mooi opgezette aanval schoot Liesbeth Melis knap vanop 16m de bal in het doel. 2-0 na 25'. Een droomscenario.Zammel was beter in het spel maar de thuisploeg kon toch gaan rusten met deze 2-0.

In de rust werden bij beide ploegen wat wissels doorgevoerd en de trainers Gino Vervoort ,Joost Smeyers en Fons Melis wisten wel dat het nog zeer moeilijk ging worden voor de thuisploeg.
Een zeer sterk Zammel begon furieus aan de 2e helft en strafte al na 5' een foutje af bij de thuisploeg. Noordstar was even aangeslagen en in een 5 dolle minuten trokken de bezoekers de scheve situatie recht. Van 2-0 werd het dus 2-3.

Noorstar liet toch zien dat ze ook goed kunnen voetballen.Ze bleven wel onder druk staan maar op een mooi opgebouwde aanval kon Lotte Hannes de 3-3 scoren met een knap schot mooi in de bovenhoek van het doel. Onze meisjes moesten nog 25' minuten stand houden om een puntje thuis te houden. Helaas op een kwartier voor het einde moest de thuisploeg met 10 vrouwen verder toen Jenthel Laenen, die sterk speelde, gekwetst van het terrein moest en het al zijn wissels had doorgevoerd. En dan toen iedereen het niet meer verwachtte scoorde de bezoekers in de allerlaatste minuut toch nog de 3-4. Dit werd dan ook de eindstand.

Trainers van beide elftallen waren het er over eens dat de bezoekers verdiend de wedstrijd hadden gewonnen maar dat het toch een verdienste is van Noordstar dat Zammel er heel hard had voor moeten zwoegen.
De compititie is nu halfweg en Noordstar dat als "zwak broertje" verwacht werd, staat toch mooi op een verdiende 4e plaats net achter de top 3. Iedereen is het er over eens dat deze toffe en knappe groep een geweldige progressie heeft gemaakt en dit op een drietal maanden. Nu durven we al eens de lat hoger leggen en hopen toch bij de top 6 te blijven spelen, aldus trainer Gino Vervoort die het zeer leuk werken vindt met de meisjes en nog een groeimarge ziet bij de dames.

De ploeg: Joke Caers, Shauni Bellekens, Stephanie Boudiny, Lies Vits, Emma Vermeulen, Jenthel Laenen, Lien Barabas, Liesbeth Melis, Emily Warpy, Lotte Hannes, Josselijn Stroeckx, Chloë Denayer, Ils Engels en Marthe Hoefnaegels.

trainers Gino Vervoort ,Joost Smeyers, Fons Melis en afgevaardigde Marleen Melis