Na een lange winterstop speelde de dames van Noordstar een oefenwedstrijd tegen de dames van FC De Kempen.

Verslag door Gino Vervoort :

Na een lange winterstop hebben onze dames een vriendenwedstrijd gespeeld op en tegen FC De Kempen. Met iedereen die beschikbaar was gingen de dames eindelijk weer eens een match spelen.Geen scheidsrechter aanwezig en besloot de trainster van de thuisploeg de eerste helft te fluiten.

De match begon zeer evenwichtig en noordstar keepster Joke moest in de eerste 10minuten al uitpakken met twee heel knappe reddingen en hield zo haar netten schoon. Noordstar antwoordde gevat met mooie aanvallen en de thuisdoelvrouw kon haar netten proper houden in het eerste kwartier. Na dit kwartier had noordstar de wedstrijd onder kontrole en pakten uit met knappe combinaties. De Kempen loerde enkel nog op de counter maar onze verdedigsters hadden hun aanvallers goed in de greep.

Toen Annick op de 20' mocht oprukken tot iets voor de zestienmeterlijn schoot zij de bal knap voorbij de keepster in doel. 0-1. Dit was dan het sein om even door te drukken voor de noorstarmeisjes. Met mooie voorzetten vanop de flanken bleven we kansen krijgen. In de 25' was de 0-2 een feit toen Chloë de bal binnenschoot. Nog was de aanvalsgolf niet gedaan toen Sara op snelheid doorging en op doel trapte. De keepster redde het eerste schot maar Sara was goed doorgelopen en trapte de bal in de rebound hoog in doel. 0-3. Na een boeiende eerste helft maakte de scheidsrechster er een einde en ging men rusten.

De tweede helft mocht Fons de wedstrijd leiden. De scheidsrechter leidde de match goed en correct voor beide teams. De wedstrijd was evenwichtig in deze helft en onze keepster kende dan ook beetje geluk toen een goede thuisspits de bal keihard onderkantlat trapte .Deze bal kaatste via de onderkant lat tegen Joke haar hoofd en ging zo over doel. Wat zeggen ze altijd "ne goei keeper dwingt geluk af" en zo geschiedde dit nu dus ook. In de 80' maakte ook Josselijn haar doelpunt . 0-4. Dit werd trouwens de eindstand. Onze meisjes gingen tevreden naar de kleedkamer met deze overwinning op zak.

De trainers Gino, Joost en Fons hadden ook een goed gevoel want zij zagen een goed ,gretig en enthousiaste ploeg vechten voor deze overwinning. Dit hadden wij trainers niet verwacht na een zo lange inactiviteit van onze dames.

Volgende week is er weer een vriendenwedstrijd in Berlaar om 10u.