U bent hier

Dames VC Heist Delhaize Herenthout blikken Sparvoc droog in.

Heist op den Berg | Herenthout | Neteland
16.02.2018 - 20.22u
Door: Lex Verellen

Na 3 nederlagen op rij kreeg VCHH een unieke kans op rehabilitatie in de thuiswedstrijd tegen het 6 plaatsen lager geklasseerde Sparvoc Lanaken.

VCH had duidelijk lessen getrokken uit de voorbije verloren wedstrijden en startte aan een hoog tempo. Sparvoc kon slechts bij een 6-0 stand voor de thuisploeg een eerste punt scoren en zag VCHH resoluut de leiding nemen met 8-2 ruststand.

Heist-Herenthout serveerde zich een weg naar een 11-2 tussenstand, wat de bezoekende coach noopte tot het nemen van een eerste time-out. Deze bracht niet veel zoden aan de dijk in het spel van Sparvoc want in geen tijd prijkte de 16-5 op het scorebord.

De thuisploeg ging door op het verworven elan en rijfde de eerste set binnen met 25-11 dankzij een kill-block van Lina Vrijsen en deelde hiermee een stevige tik uit aan de dames uit Lanaken.

Set 2 begon voor VCHH even voorspoedig als de vorige was geëindigd en ook nu trachtte de coach van Sparvoc het ritme uit de wedstrijd te halen met een time-out bij 5-0 voor VCHH.

Sparvoc scoorde wel het volgende punt, maar kon niet voorkomen dat Herenthout met 8-2 het heft nog wat steviger in handen nam.

Bij een 11-5 stand voerde Sparvoc een dubbelle wissel door in een poging de scheve situatie recht te trekken, maar het resulteerde enkel in het dieper doordrukken van het gaspedaal door de thuisploeg die doorstoomde naar een 16-7 score.

Spravoc ging receptioneel onderuit, maar enige nonchalance bij de dames van VCH was de oorzaak van het feit dat de kloof niet verder uitgediept werd. De opgebouwde bonus was echter ruimschoots voldoende om de set met 25-15 binnen te halen en aldus de 2-0 op het bord te zetten.

Bij een 8-4 stand in de derde set zagen de bezoeksters uit Lanaken de bui al hangen en gooiden ze de handdoek in de ring. Ook de derde set ging met duidelijke 25-19 cijfers naar de thuisploeg die daarmee een deugddoende overwinning boekten en zich in de subtop blijven nestelen.

Na een weekend rust wacht de verplaatsing naar Riemst, waar de dames het dan moeten opnemen tegen de voorlaatste uit de reeks.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto