De dames van VC Herentals hebben een zeer verdienstelijke wedstrijd gespeeld tegen de leiders van Moldavo.  'Trainer Dirk Dierckx had Jill Boeckstaens in het centrum van de verdediging geplaatst om de snelle spitsen van Moldavo op te vangen', zegt Leo Aerts, pr VC-Dames.

'Jill heeft die taak heel goed ingevuld maar ze werd vooraan gemist.  Evi De Baere stond dikwijls alleen in de spits.

De wedstrijd was gelijk opgaand en VCH lag zeker niet onder. In de 32e min. kon Evi De Baere profiteren van een misverstand tussen de doelvrouw en een speelster van Moldavo en scoorde de 1 – 0.  3 minuten later stonden de bordjes opnieuw gelijk 1 – 1. Ook de ruststand.

De tweede helft was amper 2 minuten ver toen Jill Boeckstaens een vrijschop mocht nemen in het midden van het veld en gedragen door de wind verdween de bal over de doelvrouw van Moldavo in doel 2 – 1.  Weer 3 minuten later stelde Moldavo gelijk 2 – 2.  Nog eens 2 minuten later klom Moldavo op voorsprong 2 – 3.

In 72 e min. kon Evi De Baere weer gelijk maken 3 – 3, iedereen had zich al verzoend met het gelijkspel wat een terechte uitslag zou zijn geweest.

Tot op 15 seconden voor affluiten Moldavo nog eens ten aanval trok en de 3 – 4 eindstand op het bord zette.

Iedereen was van mening dat een gelijkspel een juistere uitslag was geweest maar een wedstrijd duurt 90 minuten. Onze dames mochten met opgeheven hoofd van het veld stappen want ze hadden het de leiders knap lastig gemaakt.'