De dames van VC Herenthout hebben zaterdagavond in de eigen sporthal laten zien welk team het beste was in de terugronde in eerste provinciale van het volleybal. Ook VC Lions Turnhout, de tegenstrever van zaterdagavond, moest ondervinden dat het jeugdige team van VC Herenthout dit seizoen de beste ploeg in eerste provinciale was.

Volgend seizoen wacht de tweede divisie maar omdat elke speelster van het team nog heel wat groeimarge heeft, mag dat geen probleem vormen.

Maar eerst vieren! VC Herenthout liet er geen gras over groeien, had aan een 3-2 overwinning genoeg voor de titel maar de eerste set werd met 25-17 binnengehaald. In de tweede set liet de thuisploeg een 15-10 uit handen glippen, werd het zelfs 17-20 voor de bezoeksters. Maar de thuisploeg bleef vechten voor elk punt er werd er ook voor beloond: 25-23.

In set 3 toonde de thuisploeg zich gretig en hongerig, werd vooral bij 14-8 een enorm hard bevochten 15e punt behaald en lag de weg naar de 3-0 met 25-14 vrij open.

De viering kon beginnen een viering waarin gans het team, de coaches, de voorzitter van VC Herenthout, de supporters en nationaal trainer Julien Van de Vijver werden betrokken.