De inzet van de wedstrijd was de 1e plaats in het klassement aangezien Hellvoc op de eerste plaats stond met slechts 1 punt meer dan ons. Het publiek was dan ook talrijk opgekomen en er heerste vanaf het eerste punt een echte cupsfeer.

'In set 1 speelden we zeer goed georganiseerd en konden we Hellvoc aanvallend goed onder druk zetten. Hellvoc daarentegen verdedigde op een onwaarschijnlijke manier waardoor ze de hele set op voorsprong konden blijven en via 13-16 naar 18-21 uitliepen. Door de inbreng van Joni Matthé in aanval konden we in extremis de set omdraaien en met 27-25 was de eerste felbevochten set binnen.

Vanaf set 2 wisten we ons aanvallend rendement te verhogen en konden we een voorsprong opbouwen van 5 punten. Nu was het Hellvoc dat zich in de set terug wist te knokken en met 27-29 wist te winnen. Na 1uur wedstrijd stond de stand dus terug in evenwicht.

Set 3 was voor Hellvoc. Receptioneel waren we te zwak waardoor we niet tot aanvallen kwamen en deze ging dan ook meer dan verdient naar Hellvoc.

In set 4 hebben we de receptieopstelling grondig gewisseld en dit was het kantelpunt in de wedstrijd. Met Sofie Peeters als uitblinkster in receptie en kregen we nu wel alle ballen tot bij setter Evelien Van Gestel die een zeer knappe wedstrijd speelde. Door enkele tactische wissels speelden we met de hele kern deze laatste 2 sets en iedereen heeft de opdrachten die ze kregen perfect uitgevoerd. Iedereen voelde dat we baas waren en we konden set 4 en 5 winnen met 25-18 en 15-8.

We spelen al een heel seizoen in een soort rotatiesysteem waarbij iedereen speelkansen krijgt en ook effectief in de basis kan starten. Het is juist om die reden dat ook iedereen steeds inzetbaar is en we als ploeg allemaal op hetzelfde niveau spelen. Dat maakt ook dat we iedereen perfect kunnen wisselen en hier zie ik de reden van onze overwinning. Elke speelster heeft haar bijdrage gehad in deze overwinning en dan is het als coach gewoon genieten.

Samen op kop

Met nog 3 speeldagen te gaan staan we nu samen op kop met Hellvoc en volgt Nijlen op 1 punt. Het zijn ook Nijlen en Hellvoc die al voor de competitie aangaven te willen gaan voor de titel en het is dan ook leuk om te zien dat wij met deze ploegen mee kunnen. We hebben een zeer jonge groep en in de laatste 3 wedstrijden zal de spanning stijgen. De meeste van onze speelsters hebben geen ervaring in het omgaan met druk en dat is de reden dat wij geen kampioen kunnen spelen. Hellvoc en Nijlen zullen het onderling wel uitmaken en wij zien wel waar we uitkomen. Met het verlies van Amigo's lijkt die 3de plaats stilaan meer zekerheid te krijgen en dat is een fantastisch resultaat. Je mag niet vergeten dat we na de heenronde op een 6de plaats stonden met 7 punten achterstand op de 2 grote titelfavorieten.

Verslag: Gerd Van den Bosch/VC Herenthout/Nnieuws.be