De dames 1 van VC Herenthout hebben de spannende volleybaltopper in en tegen titelfavoriet FH Nijlen gewonnen met 2-3.

Hoe mooi, hoe spannend volleybal kan zijn; je moest er zaterdagnamiddag voor in Nijlen zijn. Het talrijk opgekomen publiek zorgde niet alleen voor een helse sfeer in de kleine sportzaal maar genoot met volle teugen van de inzet van de beide teams.

Nijlen toonde zich een waardige titelkandidaat en liet de bezoeksters uit Herenthout in set 1 bij 9-12 drie punten uitlopen maar haalde die achterstand terug op: 25-21. In set 2 gaven beide teams mekaar geen duimbreed toe. Beide teams kregen een aantal setballen maar de dames van Herenthout haalden de set op inzet binnen: 28-30.

Set 3 leek bij 11-17 gemakkelijk naar de bezoeksters te gaan maar Nijlen knokte zich terug in de wedstrijd, knaagde aan de tussenstand, kwam zelfs 21-24 achter maar won toch nog met 28-26. Set 4 was opnieuw voor Herenthout dat voortdurend zijn voorsprong van in het begin van de set kon vasthouden: 23-25.

De tie-break moest dan beslissen over winst en verlies in de wedstrijd. Opnieuw werd het daarin 13-13 maar uiteindelijk won Herenthout de wedstrijd omdat de dames ook in die tie-break van enkele verloren ballen knappe punten maakten.

Nog 3 sets

In de rangschikking in 2e provinciale heeft VC Herenthout nu 2 punten voorsprong op Nijlen en Hellvoc (dat zaterdag zijn wedstrijd met 3-0 won). Zaterdagnamiddag heeft VC Herenthout aan 3-2 winst tegen Lions Turnhout genoeg om de onverhoopte titel te pakken.