Na een bemoedigde dubbele beker confrontatie tegen 1e divisie ploegen, waar de dames mooi volleybal toonden, werd zondag de competitie hervat in & tegen het nabijgelegen VC Olen.

In set 1 onstond er al snel een kloof en was VCH snel op achtervolgen aangewezen bij een 10-5 achterstand. Het beste deed verhopen toen de dames na een kleine reeks terugkwamen tot 10-10. Hierna nam VC Olen echter het heft terug in eigen handen en stond het in geen tijd 17-11 op het scorebord. Iets te slordig spel bij de bezoekers waar er teveel unforced error plaatsvonden. De thuisploeg kon de voorsprong controleren en bij 22-17 leek de set gespeeld. Na een wissel & time-out vochten de VCH dames op karakter terug tot 24-23, mede door een sterke opslagreeks van Nina Verstappen. Net iets te laat aan de terugkeer begonnen zo bleek en VC Olen maakte de set af met 25-23.

Tijdens de 2e set leek het spelbeeld eerder gelijkopgaand op te gaan en gingen we de eerste technische time-out in met 8-6. Hierna konden onze dames geen vuist meer maken en leken ze het noorden helemaal kwijt te zijn. De set eindigde snel in een overtuigende 25-12 voor de thuisploeg.

Trainer Steven Heylen probeerde zijn ietwat gewijzigde team in de 3e set toch nog van de grond te krijgen maar in eerste instantie keek VCH al snel opnieuw tegen een 10-5 achterstand aan. Op karakter en met mooi defensief weerwerk vochten ze echter terug tot een 11-13 voorsprong. Het slot van de set gingen we in met 22-20 wat een spannende eindstrijd deed vermoeden, echter maakte de thuisploeg de match af door met 25-20 te eindigen.

Volgend weekend staat er opnieuw een thuismatch op het programma tegen het Vlaams-Brabantse Tarco Zoutleeuw.