U bent hier

Dames VCHH tonen veerkracht

Heist op den Berg | Neteland
02.11.2017 - 17.26u
Door: Mark Jaspers

Na enkele mindere resultaten van de dames VCHH, resulterend in een uitschakeling van de beker van Antwerpen en een mindere rangschikking in de competitie, werd de tendens gebroken en omgezet in een positieve flow.

Nadat vorige week Sparvoc Lanaken voor de bijl ging voor eigen publiek met duidelijke 3 - 0 cijfers, gingen de dames door op hun elan.

Voor de beker van Vlaanderen werd donderdag een moeilijke knop omzeild met de verplaatsing naar Mavoc Mechelen. Twee weken geleden verloren de dames van VCHH met duidelijk uitgesproken 3 - 0 cijfers hun thuiswedstrijd tegen het toen voorlaatst geklasseerde Mavoc.

In de bekerwedstrijd bewees de bank van VCHH hun meerwaarde. Setter Shani Heylen en middenspeelster Amber Janssens bewezen hun meerwaarde en speelden een meer dan degelijke wedstrijd.

Nadat de eerste set na een 19 - 24 voorstand alsnog verloren ging met 26 - 24, doemde het scenario van de verloren competitiewedstrijd weer op.

De vchh-dames toonden echter hun karakter en vechtlust en trokken een felbevochten tweede set met 28 - 30 verdiend naar zich toe, mede door sterke recepties van Sofie Peeters en enkele kill-blocks van Hannah Luyten op de Mechelse aanvallen.

Mavoc toonde zich echter een taaie tegenstander, maar verloor uiteindelijk het pleit in de 2 volgende sets met 24-26 en 23-25. Heist-Herenthout verdiend door naar de volgende ronde na een wel bevochten zege.

Tijdens het weekend stond de competitiewedstrijd tegen het derde geplaatste Kivola riemst op het programma.

Nadat door sterk serveerden van setter shani Heylen al direct een kloof werd geslagen met 8 - 0, herstelde Riemst zich maar langzaam van deze opdoffer en rijfde vchh de eerste set binnen met klinkende 25 - 14 cijfers.

Riemst krabbelde langzaam recht en vocht zich terug in de wedstrijd, maar kon ook in de tweede set niet voorkomen dat vchh aan het langste eind trok en setwinst verzilverde met 25 - 21.

De derde set keek vchh verrassend tegen een 8 - 16 achterstand aan na concentratieverlies en wat slordiger spel. Trainer / coach Staf Torfs greep in en bracht met enkele tactische wissels verandering in het spelbeeld. Mede door de inbreng van setter Evelien Van Gestel werd Kivola op de knieën gedwongen en werd de derde set binnengehaald met 25 - 22 cijfers.

Missie volbracht voor en door de dames van VCHH die door deze overwinning ondertussen opklimmen naar de derde plaats in het klassement dat geleid wordt door het ongenaakbare Haasrode Leuven dat nog het maximum aantal punten scoort.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto