Na het voorbeeld van dames 2 die eerder op de dag onder impuls van een sterk spelende Leonie De Preter een welverdiende 3-1 overwinning boekten tegen Volak Vorselaar, kon het fanionteam van VCHH hieraan geen vervolg breien.

Als verzachtende omstandigheid kon worden aangehaald dat de jeugdige kern van VCHH zich wegens examentijd zeker niet optimaal kon voorbereiden op het treffen.

VCHH startte matig want bij de eerste time-out stonden de dames met 7-8 in het krijt, mede door de weerom torenhoge eigen foutenlast en deze trend zette zich door tot 11-16. In money time echter haperde de motor van Helchteren en kon VCHH het spel overnemen en setwinst boeken met 25-23 mede dank zij een sterk acterende Tine Van Den Bosch.

Set 2 startte eveneens met een valse noot en een 0-4 achterstand, maar deze werd snel omgezet naar een 10-5 voorsprong. VCHH gaf echter niet thuis in het vervolg, en incasseerde een 24-26 opdoffer. 1-1 in sets en alles te herdoen.

In de derde set werd er gestart met een gewijzigde veldbezetting en leek Heist-Herenthout zich herpakt te hebben met een betere start die zich in een 4-0 score vertaalde. Helchteren liet zich echter niet van de wijs brengen en bood duchtig weerwerk in een spannende, maar niet altijd hoogstaande set.

Na enkele wissels door de coach van VCHH die zich niet vertaalden in het verhoopte resultaat en een 20-20 tussenstand stoomden de bezoeksters door naar 21-25 setwinst waardoor de thuisploeg het mes op de keel kreeg.

Set 4 werd eveneens in mineur aangesneden, en de inspiratieloze thuisploeg keek al snel tegen een 5-9 achterstand aan. Toen ook nog de beter spelende Tine Van Den Bosch aan de kant moest, raakte VCHH hierna helemaal de pedalen kwijt en moest het de kelk tot op de bodem ledigen. Een 11-25 nederlaag luidde het harde verdict in, 1-3 verlies tegen een nochtans haalbare kaart.

VC Heist-Herenthout schoot zich niet voor de eerste keer in eigen voet door de hoge eigen foutenlast die dit keer niet kon worden gecompenseerd door eigen scorend vermogen aangezien dit weekend ook het aanvallende compartiment het vizier niet op scherp kreeg en grotendeels meeging in de malaise.

Door het feit dat de ganse top 4 uit de tweede divisie dit weekend naar de slachtbank werd geleid, is de nederlaag zonder gevolgen voor het klassement, waar VCHH op een derde plaats blijft staan.

Setstanden : 25/23, 24/26, 21/25, 11/25. (pp)