Het belang van de wedstrijd was groot. De winnaar houdt de aansluiting met de top terwijl de verliezer toch zeer kostbare punten verliest. Des te meer door het puntenverlies van FH Nijlen en Amigo's.
De eerste set gaat gelijk op en we staan het grootste deel van de set enkele punten voor maar op het einde moeten we de rol lossen en verliezen uiteindelijk met 25-21. Waar wij in set 1 vooral receptioneel in de problemen kwamen zagen we in set 2 Mavoc zwaar receptioneel onderuit gaan waardoor we een stevige voorsprong konden uitbouwen. De vele wissels aan Mechelse kant brachten geen echte verandering op in het spelbeeld en we wonnen vlot met 14-25. Set 3 gaan we van 6-8 en 14-16 naar 16-21. Bij 22-24 dent iedereen dat de set gespeeld is maar dit is zonder de vechtlust van Mavoc gerekend. Een dan foutloos spelend Mavoc kan opnieuw als in set 1 het gaspedaal nog een beetje dieper indrukken en wint met 17-25. Met Tinne Van den Bosch op het veld in een positie waarin ze dit seizoen nog nooit speelde kunnen we vanaf set 4 het spel spelen dat we graag spelen en vanaf dan was er een duidelijk dominanter Herenthout dat set 4 en 5 verdient wint met 17-25 en 7-15.
Naast Hanne Danis die zowel aan opslag als in aanval outstanding was dient vooral Sofie Peeters veel lof. Ze speelde na een zwaar knieletsel en een lange revalidatie voor het eerst een volledige wedstrijd en deed dat geweldig. Ze scoorde vlot, liet ziet hoe je moet blokken en aan de opslag was ze een gesel voor de Mechelse receptie. Je zag ze stralen na afloop van de wedstrijd. Al het harde en zware werk dat ze heeft doorstaan rendeerde dit weekend zoals ik hoopte.

Door deze overwinning houden we de aansluiting met de top van het klassement. Daar staan FH Nijlen en Hellvoc te strijden om de titel en zijn Amigo's en Herenthout misschien wel de ploegen die uiteindelijk zullen beslissen wie kampioen wordt. Zelf hadden we voor het seizoen totaal niet de ambitie om kampioen te spelen en dat zal nu ook niet veranderen. Wij hebben duidelijke doelen gesteld naar ons eigen spelniveau. Met deze jonge groep zou het niet eerlijk zijn ten op zichte van hen om daar nu een extra schepje druk op te leggen. Er wordt hard gewerkt op training en de groep is tijdens het seizoen gegroeid naar een hecht 'TEAM' (together everyone achieves more) waar iedereen voor elkaar door een vuur wil gaan. We willen dan ook een betere terugronde spelen als bevestiging van het werk op training. Met 13 punten op 15 in de terugronde (in de heenronde 8 op 15) lukken we hier aardig in. Het feit dat we zo ver vooraan staan komt vooral door de steken die de toppers laten vallen. Uiteindelijk zal Hellvoc of Nijlen wel kampioen spelen denk ik (in de veronderstelling dat Amigo's dit niet als doel stelt want anders zet ik mijn geld in op Amigo's) maar de andere ploegen zullen hen laten zweten tot de laatste dag van de competitie en daar werken wij graag aan mee.

Halve finale Beker van Vlaanderen tegen Uikhoven

Nu krijgen we in de competitie enkele weken rust maar volgende week moeten we al weer aan de bak. Dan wacht ons de halve finale van de Vlaamse beker thuis tegen Uvoc Uikhoven. Uikhoven staat nog mee te spelen aan de top van 1ste divisie en won vorig jaar deze beker. We zullen starten op dezelfde manier als in de kwartfinale tegen Mavoc Mechelen (2de div.) wat wil zeggen dat we vrijuit voor winst gaan. Uiteraard zijn we de underdog maar ik wil me daarin niet verschuilen. Het bekeravontuur is al mooi geweest maar elke sportman en sportvrouw die in een halve finale staat wil die ook winnen. Ik ben ook overtuigd dat, indien we ons beste spelniveau halen, we met de voorgift van 4 punten per set kans hebben om de finale te halen.'

Met sportieve groeten,
Gerd Van den Bosch, trainer VC Herenthout