U bent hier

Dampende schilderijen @ Art Center Hugo Voeten

Herentals
28.02.2015 - 13.04u
Door: Herman Gezelle

Nog tot en met 1 april is Art Center Hugo Voeten aan de Vennen Herentals het fraaie decor van 'Earth Works', de nieuwe solotentoonstelling van Inge Cornil. Deze Kempense kunstenares brengt je naar de dampende vuilnisbelten van Zuid-Amerika.

Inge Cornil, geboren in Turnhout, is gefascineerd door de processen van chemische omzetting van afval. Het bracht haar naar gigantische vuilnisbelten in Equador en Colombia, waar ze, niet zonder gevaar voor haar eigen veiligheid en gezondheid, hardnekkig op zoek ging naar datgene wat vaak verborgen blijft.

Ze nam er volop foto's en verwerkte vervolgens haar indrukken tijdens het energieke schilderen op doek in haar atelier in Antwerpen. Haar doeken, met lagen die over elkaar heen lopen, stralen een kolkende energie uit. Ze zijn dampend, dreigend maar ook esthetisch. En ze zijn ook een ode aan de generositeit van de aarde.

"De agressieve afvalstroom, gevolg van massaproductie en –consumptie, wordt toch altijd wer genereus geabsorbeerd door de natuur", zegt Inge bewonderend.

De tentoonstelling is te bezoeken van maandag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17 u. Toegang: 5 euro. Een aanrader voor kunstminnend Vlaanderen.    Meer info: www.artcenter.hugovoeten.be, www.ingecornil.com

Van the Man - Irish Com / NNieuwsFoto : Inge Cornil bij haar werk in Art Center Hugo Voeten.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto