U bent hier

'Dan toch provinciaal groen licht voor kippenstal in Hulzen/Watervoort?'

Herentals
24.12.2017 - 01.37u
Door: Herman Gezelle

De bewoners van Hulzen/Watervoort leven in onzekerheid en angst.  Volgens hun contacten bij de Bestendige Deputatie zou de provincie donderdag toch een omgevings- en een milieuvergunning verleend hebben voor de inplanting van een industriële kippenstal voor 14.000 kippen. 

'We zijn diep teleurgesteld in de lokale Herentalse politici en de provincie', reageert Paul Thijs, woordvoerder van de actiegroep.  'We wachten de communicatie van het provinciebestuur nog af om te reageren.

Er is nog hoger beroep mogelijk: wat betreft de stedenbouwkundige vergunning: de Raad voor vergunningsbetwistingen.  Wat betreft de milieuvergunning:  de Raad van State.

Als de provincie daadwerkelijk groen licht geeft voor de kippenstal, beslist in eerste instantie de buurt of we verder procederen. Op 29 december houden we in ieder geval een buurtvergadering.  De mening van meester Gregory Verhelst zal in dat verband doorslaggevend zijn.

Als de kippenstal er niet komt ... kraken we de komende dagen een extra fles om de overwinning te vieren.  Als de kippenstal er toch komt ... kraken we de komende dagen ook een extra fles om onze teleurstelling wat weg te spoelen',  besluit een teleurgestelde Paul Thijs.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto