Dankjewel meters en peters voor het piekfijn houden van de wandelpaden. Het gemeentebestuur organiseerde op zondag een dankmoment voor de meters en peters van de wandelpaden.

De activiteit begon 's morgens met een wandeling langs een deel van het Schilderspad. Als dank voor hun geleverde inspanningen kreeg elke meter en peter na de wandeling een drankje en een cadeaubon van het gemeentebestuur aangeboden.

Jaar na jaar engageren tal van vrijwilligers zich, wij noemen ze meters en peters, om de wandelpaden in onze gemeente te onderhouden. Het idee van 'peterschap' ontstond in 2004 toen onze gemeente tot wandelgemeente van het jaar werd uitgeroepen.

De meters en peters zorgen ervoor dat de bewegwijzering op de wandelpaden in orde blijft. Zij nemen ook de kleine snoeiwerken voor hun rekening en proberen kleine mankementen op te lossen. Andere tekortkomingen melden zij aan de dienst toerisme. Om onze appreciatie uit te drukken voor het uitstekende werk vonden we het een goed idee om eens een keertje met hen mee te wandelen.

Langeafstandswandeling Mol Om opgefrist

Dankzij de inzet van een zestal enthousiaste meters en peters werd de langeafstandswandeling Mol Om opgefrist. Twee van deze wandelpeters nemen zelfs al meer dan 30 jaar het onderhoud voor hun rekening.

Het hele traject, bijna 89 km, werd afgestapt: enkele trajecten werden omgelegd zodat de mooiste plekjes in de wandeling worden opgenomen, oude plaatjes werden vervangen door nieuwe, de bewegwijzering en de splitsingen gecontroleerd. Met het voorjaar in het vooruitzicht is het wandelparcours van Mol Om weer helemaal klaar om 'bewandeld' te worden. In juni verwachten we een nieuwe wandelkaart.

Meer info: dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be