Dankzij twee nieuwe strooiwagens zijn onze strooidiensten helemaal klaar voor de komende winterprik. Na ongeveer tien jaar trouwe dienst waren de oude strooiwagens dringend aan vervanging toe.

De nieuwe strooiwagens werden vorig jaar al aangekocht (kostprijs ongeveer 65.000 euro per stuk, inclusief btw) en worden deze winter voor het eerst ingezet.

Door de huidige moderne technologie zijn deze modules uiterst efficiënt, zowel op gebied van brandstofverbruik als op het zout- en pekelgebruik. Meer info over het strooiplan vind je op www.gemeentemol.be/strooiplan.

Onze strooidiensten volgen de weersvoorspellingen op de voet en proberen de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Ook deze winter werken ze via een vastgelegd strooiplan waarbij zowel de geselecteerde wegen als fietspaden voor, tijdens en na sneeuwval gestrooid worden. De belangrijke gemeentewegen en schoolomgevingen krijgen hierbij extra aandacht. Woonstraten met beperkt verkeer worden niet gestrooid. Meer info vind je op www.gemeentemol.be/strooiplan.

Zelf sneeuw ruimen op stoepen?

Hoewel het niet verplicht is, moedigen we inwoners aan om de stoepen voor je deur of perceel vrij te maken van sneeuw. Let daarbij op dat je het probleem niet naar het fietspad of de rijweg verplaatst.

Schep dus geen sneeuw naar daar, maar leg het op een hoopje op de rand van het voetpad. Blokkeer met de opgeschepte sneeuw zeker niet de goot of de afvoerputjes.

Meer info: uitvoeringsdienst, 014 33 07 77, zerko@gemeentemol.be