Vrijdagavond werd in een heel gezellige sfeer geoefend op de swingendste dansen ter wereld.  Danscenter Time-Out in de Nieuwstraat Herentals (ex-Odeon) wordt geleid door Guy Sas en zijn vrouw Gretel Ghyselinck.  Tot eind juni  vinden de druk bezochte oefenavonden plaats. Er zijn 1.200 leden uit heel de Kempen die les krijgen in verschillende disciplines door Guy en Gretel en een aantal gespecialiseerde lesgevers.  

Guy Sas is een professioneel bekend danser geweest, die verschillende Belgische titels behaald heeft in het stijldansen en zelfs de top 20 bereikt heeft op het wereldkampioenschap. Hij geeft momenteel niet alleen les aan diverse groepen zowel in en buiten het danscenter Time-Out, maar is tevens persoonlijk begeleider van een aantal topkoppels in het stijldansen in België en Nederland. 

Luc De Voeght actief danser bij Time-Out : 'Vorige week vond het Nederlands kampioenschap stijldansen plaats en Guy had 3 koppels in competitie, in de hoogste categorie trad het koppel Ciccio Pecoraro en Jasmijn van Jole aan, zij werden derde en behaalden het brons. Na een gedwongen rustperiode van 7 maanden door kwetsuren, was dit nog een onverhoopt resultaat,vermits zij in de running waren voor goud. Zij zullen wel dankzij hun podiumplaats deelnemen aan de volgende Europese en wereldkampioenschappen stijldansen. Recentelijk behaalden zij trouwens in het Deense Aarhus een mooie 39e plaats in het Europese kampioenschap. 

Op het Belgisch kampioenschap zet Guy zijn pupillen Kristof Reekmans en Joke Vogels in, hier wordt minimaal op een podiumplaats gerekend, ook in de discipline stijldansen. Zij zullen bovendien dit jaar deel nemen aan de grote danstornooien in Europa.  

Gretel Gheyselinck van haar kant is meervoudig Belgisch- en Benelux kampioene Latindansen en bereikte eveneens de top 20 op het wereldkampioenschap.  Zij coacht nu een jeugdig talent uit Olen, Lotte Verwerft, in deze discipline waar zij  met haar partner Hans Van Echelpoel, een mooie 1e plaats behaalde op het recente Belgisch kampioenschap Latin bij de debutanten.

Volgens Guy en Gretel is dansen de ideale ontspanning en een gezonde sport voor iedereen en voor alle leeftijden. In augustus zijn er de vrijdagavond opnieuw oefenavonden in het danscenter en de dansreeksen starten in de 2e week van september.'  Een aanrader voor alle leeftijden.

Bo Sas, de zoon van Guy en Gretel, is op pinksterzondag  nummer 1 geworden in Oudenaarde op het Belgisch kampioenschap Latin in de Brons klasse, dit is de klasse van de debutanten.

Verslag Luc De Voeght / foto's Nnieuws.