Afgelopen weekend werd in Oudenaarde het Belgisch Kampioenschap Standaard- en Latindansen ingericht door Bel-Al (Buldo). Diverse paren van Danscenter Time-Out namen hieraan succesvol deel.

Opvallend was de 2e plaats in het BK van Dimitri Jacobs en Marjan Quattretemps uit Itegem bij de Masters. Ze stappen over naar een hogere klasse en behalen meteen zilver in de standaarddansen.

Het talent uit Olen, Lotte Verwerft werd Belgisch kampioene met haar partner in de Latin discipline bij de Masters.

Bij de Pré-amateurs – 35 jaar ballroom eindigden Dimitri Jacobs en Marjan Quattretemps op de 2e plaats, Robbe de Bruyn en Sara Olyslaegers werden verdienstelijk 5e.

Ook in de Latin -35 jaar was er een finaleplaats voor Dimitri en Marjan, 6e plaats.

Bij de amateurs –35 jaar was er een 5e plaats weggelegd voor Robbe en Sara, en dit in hun eerste wedstrijd in een hogere klasse.

In de amateur +35 jaar Latin eindigden Danny van Vooren en Ann Dergeloo op de 5e plaats, Jan Broeckx en Carlos van Gijsegem eindigden op een verdienstelijke 6e plaats.

De masterclass +55 jaar ballroom leverde tevens een 6e plaats op voor Jan en Carlos.

Lotte Verwerft werd met haar danspartner kampioen in de masterclass – 35 jaar Latin.

De finale Discoswing leverde een 4e plaats op voor Robbe en Sara, Dimitri en Marjan eindigden 7e.

En in de Salsa tenslotte waren Robbe en Sara 6e, Dimitri en Marjan rondden hun seizoen af met een 9e plaats.

Een mooie afsluiter van het Belgische dansseizoen, dat zowel in stijldansen als de discowedstrijden, mooie resultaten opgeleverd heeft.

Met volgend weekend het Nederlands Kampioenschap standaarddansen in Almere, waar trainer en coach Guy Sas en Gretel Ghyselinck de huidige tweevoudig Nederlandse kampioenen Ciccio Pecoraro – Jasmijn Van Jole gaan begeleiden, wordt een druk jaar afgesloten.

En wil je al het dansgeweld van Danscenter Time-Out zelf een keer aan het werk zien, dan kan je terecht op 28 en 29 mei met de dansshow van Danscenter Time-Out die voor de eerste maal doorgaat in cc 't Schaliken Herentals.

Luc De Voeght / NNieuws.