Na de geslaagde eerste editie van 2018, waar meer dan 1000 deelnemers meedansten in de Dansketting, maken deze keer Aalst, Geel, Hasselt, Herentals, Kortrijk, Ninove en Turnhout elk één lange, feestelijke dansketting. De Dansketting is een initiatief van Danspunt.

Iedereen die van dansen houdt kan meedoen met de Dansketting: dansers en niet-dansers, voor durvers en dromers, voor jonge scouts en oude kaarters, voor mensen met en zonder beperkingen. Zij ontmoetten elkaar tijdens de voorbereidende workshops in maart en april.

Op Dag van de Dans trekt de groep dansers onder live muziek van de harmonie van Larum door de straten van Geel en nodigen omstaanders uit om aan te sluiten.

Danspunt brengt cultuurcentra, choreografen, fanfares, dansscholen, theatergezelschappen en burgers samen. Dit jaar komt de choreografie voor de Dansketting tot stand in samenwerking met Eastman.

Danspunt koos voor de Bloemenwals van de gerenommeerde choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, die een hedendaagse interpretatie maakte van één van de bekendste scènes uit het iconische ballet De Notenkraker.

Praktisch:

Waar en wanneer?

Zaterdag 27 april 2019 tussen 10u30 en 12u in het centrum van Geel. We lopen volgende route: CC de Werft – Havermarkt – Markt – Peperstraat – Kameinestraat – Patronaatstaat, Werft.

Dansmat

Van 14u tot 16u spreiden we onze dansmat aan de ingang van CC de Werft. Passanten kunnen zich met verf aan hun voeten vrij laten bewegen op de beats van de muziek om zo een action painting te maken terwijl ze dansen.