Dany Loret is de nieuwe CEO bij koperproducent Aurubis Belgium in Olen. Hij volgt Jo Rogiers op, die actief blijft binnen de Aurubis Groep in zijn huidige functie van senior vice president technology. Rogiers haalde dit jaar een belangrijke investering binnen voor Olen, die 60 extra arbeidsplaatsen creëert.

Jo Rogiers begon zijn carrière bij Aurubis Belgium in 1986, eerst als ingenieur voor onderhoud en engineering in Olen en werd nadien plant manager voor eindproducten in Olen. Sinds 2012 was hij managing director van Aurubis Belgium.

In oktober 2017 werd hij senior vice president technologie van de Aurubis Groep en heeft hij de leiding over het technology departement. Deze afdeling is o.a. verantwoordelijk voor de uitvoering van het Future Complex Metallurgy-project van de Aurubis Groep. Hiervoor investeert de onderneming 320 miljoen in de fabrieken in Hamburg in Olen. Voor de Kempense vestiging levert dit 60 extra jobs op.

Wereldwijde ervaring
Dany Loret is ingenieur elektronica en behaalde een doctoraat aan Universiteit Gent. Als CEO stond hij aan het hoofde van een Franse staal servicegroep, die hij van structureel verlieslatend naar structureel winstgevend wist om te bouwen. Hij deed wereldwijd ervaring op in verschillende bedrijfssegmenten.

"Ik ben blij en vereerd om Aurubis Belgium te vervoegen als chief executive officer", zegt Dany Loret in een reactie. "Ik ben 30 jaar actief geweest in de staalindustrie en kijk ernaar uit om me nu te verdiepen in de koper- en multi-metaalindustrie."

Aurubis AG is een wereldwijde leverancier van non-ferro metalen en de grootste koperrecycleerder ter wereld. (pb)