U bent hier

Databedrijf Esoptra wordt Twintag en haalt 1,2 miljoen op voor verdere internationale groei

Herentals | Internationaal | Nationaal
01.03.2021 - 10.14u
Door: Mark Jaspers

"Nu we met ons platform terrein winnen in de Verenigde Staten, zet de nieuwe naam onze focus helder in de markt.", stelt Alexander Carpentier, CEO. In eigen land pakt het bedrijf in 5-daagse sprints tal van data-uitdagingen aan.

"Zo drijven onze slimme QR-codes of 'twintags' de datastroom rond de COVID speekseltesten van Biogazelle, of meten ze de lengte van wachtrijen bij grote winkelketens."

Najaar 2020 kwamen er 1.2 miljoen euro extra fondsen van Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) en bestaande aandeelhouders om de internationale ambities te ondersteunen rond hun innoverend concept Product-Led Communication.

Dit koppelt digitale ervaringen - virtual twins - aan fysieke producten middels een slimme "tag", vaak een QR-code. Esoptra en zijn dataplatform ZAZA.rocks worden zo voortaan Twintag.

"Net voor de COVID-crisis kwamen we tot een positieve marktanalyse in de VS, waar de logistieke schaal-uitdagingen Twintag sterk in de kaart spelen. Industriële ondernemingen met een assortiment hoogwaardige producten zoeken vandaag actief contact met eindgebruikers, over distributiekanalen heen.

De analisten van Gartner bevestigen overigens de duidelijke versnelling van deze brede Direct-to-Consumer (D2C) trend vanwege COVID. Twintag heeft daar een innovatief, laagdrempelig en bliksemsnel parcours te bieden.", besluit Carpentier.

"Twintag heeft met ons in een recordtijd van vijf dagen de hele persoonsgebonden datastroom rond registratie en resultaten van onze preventieve COVID speekseltesten ontworpen, ontwikkeld en uitgerold op hun schaalbaar dataplatform", zegt Jo Vandesompele, Chief Scientific Officer en mede-oprichter van Biogazelle.

"Voor de beoogde brede toepassing was hun laagdrempelige benadering essentieel."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto