U bent hier

Davidsfonds Academie: Sagalassos, ontstaan, bloei en ondergang

Geel
15.09.2019 - 19.28u
Door: Mark Jaspers

Sagalassos is één van de best bewaarde en meest bestudeerde archeologische sites van het Middellandse Zeegebied. Er werden fascinerende resten blootgelegd door een team onder leiding van de Leuvense professor Marc Waelkens. Tot op de dag van vandaag brengt zijn onderzoek nieuwe informatie over het rijke verleden aan het licht.

Het Davidsfonds organiseert vanaf donderdag 3 oktober een lessenreeks in het Wijnhuis in Geel, waarin professor Waelkens alles vertelt over de turbulente geschiedenis van Sagalassos, dat op een bergflank in het zuidwesten van het huidige Turkije gelegen is.

U krijgt een unieke kijk op het dagelijkse leven in de stad, van boer en stadsbewoner tot keizer. U verneemt ook hoe het komt dat de stad, die in de Romeinse keizertijd dé metropool van Pisidië was, vanaf de 6de eeuw stilaan in verval raakte en leegstroomde.

Marc Waelkens, emeritus gewoon hoogleraar archeologie aan de KU Leuven, richtte het Leuven Center for Archaeological Sciences op. Voor zijn onderzoek in Sagalassos ontvingen hij en zijn team internationale erkenning. Hij kreeg de Grote Staatsprijs voor Verdienste in Turkije, de J. Solvay Prijs voor Humane Wetenschappen en hij werd in 2009 geridderd.

Deze cursus, in het kader van Davidsfonds Academie, bestaat uit 4 sessies (donderdag 3, 10, 17 en 24 oktober), telkens van 14 tot 16 uur. Het Wijnhuis vindt u in de Stationsstraat 56 in Geel. Inschrijven kan via Davidsfonds Academie Leuven (016/31 06 70) of via de website (www.davidsfonds.be). De kostprijs bedraagt 64 euro (56 euro voor Davidsfondsleden). Koffie en een digitale syllabus zijn inbegrepen.

imageMeer nieuws

EP-leden willen dat recht om offline te zijn een EU-grondrecht wordt

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 22.01.2021 - 18.43u

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'
Grobbendonk | Nationaal | Provincie Antwerpen 22.01.2021 - 17.54u

Gouverneur van Antwerpen Cathy Berx: "We houden ons hart vast"

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.01.2021 - 17.00u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto