Traditioneel gaat het Davidsfonds van Gierle sinds mensenheugenis met 2de kerstdag wandelen in de velden en bossen rond de kerststal van Hemeldonk.Dit jaar is dat enigszins anders.

In samenwerking met Toerisme Lille wordt het een ‘Winterwandeling met animatie en proevertjes’.

Een welgekomen combinatie van benen strekken in de buitenlucht en bezinning, zeker in moderne, jachtige tijden.

Het vertrek is vrij tussen 18u. en 20u. in De Schuur, Singel te Gierle. Daar krijgen de deelnemers een eerste proevertje aangeboden en kan men genieten van muzikale animatie om in de stemming te komen.

De uitgestippelde wandeling langs landwegen en kronkelende bospaadjes gaat dan richting kerststal op Hemeldonk en is 8 km lang. dus goed schoeisel aangepast aan de weersomstandigheden van de dag is aangewezen. Het weer en eigen fysieke conditie bepalen meteen ook of deze route geschikt is voor rolstoelen en buggy’s.

Er zijn winterse proevertjes en sfeervolle, aangepaste animatie. ‘Als het paard uit zijn stal wil’ J, dan vertrekt om 18.30u. een stemmig verlichte huifkar aan de Schuur.

Deelnemen kost 4 €, bij vertrek te betalen. Men moet vooraf Inschrijven zodat de organisatoren weten hoeveel proevertjes ze moeten voorzien.
Inschrijven doe je bij : toerisme@lille.be of 014/44.82.33.