U bent hier

Davidsfonds Noorderwijk-Morkhoven bestaat 50 jaar

Herentals | Neteland
04.05.2016 - 23.19u
Door: Peter Caers

1966...Noorderwijk was nog Noorderwijk en Morkhoven was nog Morkhoven. We hadden een pastoor en een onderpastoor. En politiek moest België het doen met één regering. Leuven was nog niet Vlaams. En in Amerika verzette Martin Luther King zich geweldloos tegen de tweederangsrol van de Amerikaanse zwarten. The Beatles speelden hun laatste concert in San Francisco.

Johan Cruyff debuteerde in het Nederlands voetbalelftal. Eddy Merckx won de eerste van in totaal zeven Milaan-San Remo’s. En Bonga Bonga en Kialunda waren de eerste bekende Afrikaanse voetballers in onze eerste klasse. En IS was nog gewoon de derde persoon enkelvoud onvoltooid tegenwoordige tijd van het werkwoord zijn...

Davidsfonds

Jos Vermeulen, vcorzitter : 'Op 23 mei 1966 zag in de pastorie van Noorderwijk het Davidsfonds van Noorderwijk het levenslicht. En op zondag 22 mei 2016 gaan we die verjaardag met de nodige luister vieren, want zo’n verjaardag mag je niet zonder meer laten passeren.

We starten met een academische zitting in de Sint-Niklaaskerk van Morkhoven van 11 tot 12 uur. Voorzitter Jos Vermeulen verwelkomt de genodigden en de gastsprekers, met name Tine Verhelst (algemeen directeur DF) en Jan Peeters, burgemeester van Herentals. Canta Libre zorgt voor enkele muzikale intermezzo’s. Van 12 tot 13.30 uur heffen we dan het glas op de 50-jarige DF-afdeling op een receptie in de parochiezaal van Morkhoven.

Want hoe kan je een verjaardag beter vieren dan in het gezelschap van vrienden ? Uiteraard zijn dat in de eerste plaats de 96 leden die onze afdeling momenteel telt, maar ook de oud-bestuursleden en zeker de stichtende bestuursleden (en/of hun partner of zoon/dochter) zijn we niet vergeten.

Ook leden van DF-verenigingen uit de buurt zijn uitgenodigd, en uiteraard ook bevriende verenigingen uit Noorderwijk en Morkhoven, en tal van sympathisanten die onze vereniging een warm hart toedragen.

Tentoonstelling

Van 13.30 tot 17.00 uur is iedereen welkom op een overzichtstentoonstelling die Jos Vermeulen heeft samengesteld. Met woord en beeld en klank zullen we terugblikken op 50 jaar DF in Noorderwijk en Morkhoven.

Historisch belangrijke documenten zoals de stichtingsakte en affiches van vroeger en nu zullen daar tentoongesteld worden. En in de kroniek over ‘Het DF van Noorderwijk/Morkhoven van 1966 tot 2016’, een brochure van een vijftigtal bladzijden met tal van foto’s, zal je zelf het DF-verhaal kunnen nalezen. Dat verenigingen het in deze moderne tijd niet makkelijk hebben, is een open deur intrappen.

Maar toch blijft het bestuur van de jubilerende vereniging geloven in het DF-verhaal : op een warme, toegankelijke en laagdrempelige manier cultuur - in de vorm van muziek, literatuur, geschiedenis, ontspanning....- dicht(er) bij de mensen brengen.

Wees welkom op deze hoogdag voor de plaatselijke DF-afdeling !'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto