Voor de 3e maal organiseert Davidsfonds Noorderwijk-Morkhoven een nieuwjaarsconcert in de Zandkapel : op 22 januari.

Voor deze gelegenheid zal een belangrijk harptrio haar kunnen ten beste geven en de nieuwjaarsbubbels staan al koud. U kan genieten van het muzikaal talent van Karen Boussemaere, Hanna Grociak en Katelijne Onsia.

Tickets en reservatie bij de bestuursleden of in cc 't Schaliken.

Een greep uit het Curriculum Vitae van de artiesten : 

- Karen Boussemaere, fluitiste, kreeg haar muzikale opleiding aan de Kunstacademie van Knokke-Heist, waar zij in 1995 afstudeerde met grote onderscheiding.

In 2001 studeerde ze eveneens met grote onderscheiding af aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. Ze behaalde tevens haar pedagogisch diploma en is Bachelor in de Toegepaste Psychologie.

In 1995 werd ze laureate van de Nationale Muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet.
In de Kamermuziekwedstrijd van de UFAM (Frankrijk) behaalde ze in juni 2002 een tweede prijs en in april 2002 werd haar een Diploma d'Onore toegekend in de Solistenwedstrijd TIM (Italië).

Als freelance musicus verleent zij regelmatig haar medewerking aan de Vlaamse Opera en het orkest European Philharmonia. Ze verzorgde reeds heel wat recitals in binnen- en buitenland. 

- Hanna Grociak is geboren in Poznan (Polen). Studeerde viool, piano en harp en vervolmaakte haar studies aan het Muziekconservatorium van Poznan.

Ze werd laureate van de Nationale Wedstrijd voor jonge Harpisten in Warschau.

Tussen 1983 en 1985 werkte zij als 1° harp solo aan de Filharmonie en het Muziektheater van Poznan.

In België behaalde Hanna Grociak in de periode van 1995-1990 de Eerste Prijs en het Hoger Diploma Harp aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel, alsook de Eerste Prijs Kamermuziek met onderscheiding.

In 1987 ontving zij een studiebeurs in Venetië.

Van 1989 tot 2007 was zij 1° harpiste bij de Beethoven Academie met vele solo-optredens in binnen- en buitenland.

Tussen 2001 en 2006 vervulde zij de functie van 1°harp solo bij het Filharmonisch orkest van Luik. Ze verleent haar medewerking als freelance harpiste aan het Nationaal Orkest van België, De Filharmonie van Antwerpen, St.Petersburg Philharmonic Orchestra, Vlaams Radio Orkest .... Brussels Philharmonic Orchestra met concerten en tournees naar Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Kroatië, Zwitserland, Groot-Brittannië en Japan.

Zij concerteerde onder de leiding van de dirigenten zoals Marin Jordan, Manuel Rosenthal, Hünter Herbig, Ennio Morricone ... in internationaal bekende zalen: Suntory Hall in Tokyo, de Zaal van de Muziekverein in Wenen, Victoria-Hall in Genève, Concertgebouw van Amsterdam.

Als soliste en kamermusicus verzorgde zij talrijke optredens. Zij is lid van meerdere kamermuziekensembles.

Verscheidene cd-opnames staan reeds op haar actief evenals optredens voor radio en televisie. ...

- Katelijne Onsia (1981) volgde 6 jaar lang vioolles, maar merkte al gauw dat de altviool haar beter lag.

Ze speelde in verschillende Vlaamse, later Belgische, en -als kroon op een jonge muziekstudie- ook in het Europees Jeugdorkest.

Ze werd geselecteerd om mee te touren over heel Europa, onder leiding van wereldvermaarde dirigenten.

Ze studeerde bij Leo De Neve aan het conservatorium van Antwerpen. Nog tijdens de studies slaagde ze in een auditie bij het Nationaal Orkest van België als tuttiste altviool.

Ze is vaste altvioliste van het Scarlet Harptrio, concerteert met het Enkabara Ensemble, het Fidelio Strijkkwartet, en is sinds een paar jaar ook verbonden aan het Odysseia Ensemble en het Haftcraft Ensemble.

In 2016 verzorgde ze een 16-tal concerten met Ozark Henry en stond op het podium (in kwartet) met Bent Van Looy en Selah Sue.

U kon haar de voorbije periode o.a. aan het werk zien op het Festival van Vlaanderen, Festival de Wallonie, B-Classic Festival, in de kamermuziekreeds in Bozar en uiteraard in de vaste reeks van het Nationaal Orkest van België. ...