Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Davidsfondsafdeling Noorderwijk/Morkhoven : gedurfd nieuwjaarsconcert in Sint-Niklaaskerk Morkhoven 

Jos Vermeulen concert

Voor de maand januari mikt de erg actieve Davidsfondsafdeling Noorderwijk/Morkhoven eens te meer hoog wat betreft de kwaliteit van haar initiatieven.

'We vermelden hierbij de organisatie van een gedurfd nieuwjaarsconcert op zondag 29 januari om 15u in de mooi klinkende Sint-Niklaaskerk van Morkhoven', zegt Jos Vermeulen van de organisatie.

'Er treden niet minder dan drie solisten op onder begeleiding van een pianiste, met alles erop en eraan. Als moderator voor dit bijzonder concert kozen we andermaal voor Frank Tubex, Noorderwijkenaar, Davidsfondslid, cultuurminnaar en -kenner,  die de prachtige melodieën van de concertisten zal duiden.

Natuurlijk mag een nieuwjaarsreceptie achteraf niet ontbreken. De toehoorders krijgen gegarandeerd waar voor hun geld.

Op 26 januari 2020, drie jaar geleden, nodigden wij sopraan Ellen Van Herck uit in de Zandkapel. Korte tijd na haar succesvol optreden brak corona uit en het virus legde vele activiteiten lam. Pas vanaf het huidig seizoen kunnen wij terug een volledig programma uitbouwen. We lieten ons niet onbetuigd en bestelden tegelijkertijd een tenor (voor de eerste maal), sopraan en mezzosopraan.

Stuk voor stuk professionele zangers. Het trio wordt begeleid door een ervaren pianiste. Het programma is hoogst afwisselend. De solisten brengen de liederen apart, of met z’n tweeën (tenor/sopraan of sopraan- mezzosopraan) of met z’n drieën.

Het wordt een heus spektakel en het zal onberispelijk mooi klinken. Het trio brengt de mooiste operettemelodieën.

Zal de gezellige Sint-Niklaaskerk zoveel toevloed aan klank  wel aankunnen?  We nodigen jullie uit om samen met de organisators daarvan getuigen te zijn. We kozen ditmaal voor de Sint-Niklaaskerk omwille van het klankvermogen, het intiem karakter en voldoende ruimte voor organisatie van een nieuwjaarsreceptie.

De Sint-Niklaaskerk heeft nog andere voordelen: er is voorzien in een toilet en toegang voor rolstoelgebruikers. Bovendien is er geïnvesteerd in een inventieve (kleuren)verlichting. Uiteraard zal de kerk verwarmd worden.

Zoals het past bij dergelijk concert, trakteert onze Davidsfondsafdeling na de voorstelling met een glaasje schuimwijn en is er mogelijkheid om te praten met de solisten. We drinken op ieders gezondheid in het nieuwe jaar en op een voorspoedig 2023.

Onze afdeling is blij om de toehoorders  een dergelijk klassiek festijn te kunnen aanbieden. Profiteer ervan. Het is uitzonderlijk. Tickets zijn verkrijgbaar bij de bestuursleden: Mia Vervoort, Michel Bruynseels, Jan De Keyzer, Jos Vermeulen. Bij eventuele storting duidelijk je naam vermelden, tickets liggen in dat geval aan de kassa. Er zijn geen voorbehouden plaatsen', besluit Jos Vermeulen.

Jos Vermeulen concert

Deel dit artikel