Het Kempense bouwbedrijf DCA mag zich in 2020 een jaar lang de 'Trends Gazellen Ambassadeur' van de provincie Antwerpen noemen.

Zo wist het aannemingsbedrijf en projectontwikkelaar uit Beerse gisterenavond op een provinciaal ondernemersevent in Willebroek de prijs weg te kapen als snelstgroeiende groot bedrijf van Antwerpen.

De prijs is de ultieme bekroning van het succesverhaal dat DCA sinds enkele jaren aan het schrijven is in de Vlaamse bouwsector.

Het jaar 2019 gaat de geschiedenisboeken in als een absoluut boerenjaar voor het Kempense bouwbedrijf DCA. Met verschillende prestigieuze prijzen als 'Innovator van het Jaar', de 'BIM Award' en een certificaat van 'Great Place to Work' zet het bedrijf haar ambities als Belgische toponderneming heel wat kracht bij.

Bovendien mag DCA zich na al deze awards ook nog eens een jaar lang 'Trends Gazellen Ambassadeur' van de provincie Antwerpen noemen. Het is daarmee het grootste bedrijf uit de provincie dat het snelst groeit op vlak van omzet, cashflow en het personeelsbestand.

De prijs zelf werd gisteren in ontvangst genomen door bestuurder Luc Neefs tijdens de officiële prijsuitreiking van het jaarlijkse ondernemersevent ''Trends Gazellen' in Willebroek.

"Het winnen van de titel 'Trends Gazellen Ambassadeur' geeft ons een enorme voldoening. Deze award bevestigt nog maar eens dat de richting die we een aantal jaren geleden als bedrijf zijn ingeslagen, nog steeds de juiste is.

Het is onze ambitie om verder te blijven groeien en op deze manier verder te blijven schrijven aan dit succesverhaal. De titel geeft ons ook nationaal en regionaal erkenning bij andere ondernemingen, wat heel belangrijk is voor toekomstige partnerships." Luc Neefs, bestuurder DCA

Innoverende gamechanger

Het is niet toevallig dat DCA weer in de prijzen valt, want het bouwbedrijf zet volop in op de toekomst. Zo onderscheidt DCA zich van andere bouwondernemingen door het voortouw te nemen als innoverende gamechanger in de sector.

Dat doen ze door in te zetten op de digitalisering van het bouwproces en door de implementatie van het Bouw Informatie Model (BIM) in de nog te realiseren bouwprojecten.

"Naast onze voortreffelijke bouwafdeling voor de bouw van residentiële en openbare projecten, en ook onze uitgebreide infrastructuurwerking, zijn we al lang actief als projectontwikkelaar met eigen bouwprojecten.

We zijn dus op veel markten thuis, maar zijn er ons ook van bewust dat we maatschappelijk onze rol nog meer moeten uitspelen. Daarom werken we intussen samen met verschillende instanties om de 'bouwsector van de toekomst' de juiste richting in te duwen." Luc Neefs, bestuurder DCA

Snel digitaliserende bouwsector

Zo ging DCA dit jaar een samenwerking aan met de Thomas More Hogeschool uit Antwerpen om studenten klaar te stomen voor een job in de snel digitaliserende bouwsector. Het Kempense bedrijf geeft de opleiding Bouw zo mee vorm, opdat de pas afgestudeerden meteen klaar zijn voor een job in de sector.

DCA liet gisteren tijdens de uitreiking nog weten dat hun twee grootste bedrijfstakken - met name het bouwbedrijf DCA en DCA Woonprojecten - voortaan onder één naam naar buiten komen, zijnde als DCA. Met de samensmelting van beide afdelingen wil DCA de eigen structuur minder complex maken en als één sterke eenheid naar buiten treden.