De namen van het nieuwe Antwerpse schepencollege zijn bekend. De N-VA vaardigt onder meer Liesbeth Homans en Ludo Van Campenhout af. Marc Van Peel en Philip Heylen (CD&V) behouden hun bevoegdheid.

Voor Open VLD wordt Claude Marinower schepen.

Rob Van de Velde wordt schepen van Ruimtelijke Ordening en Stadsontwikkeling. Nabila Ait Daoud wordt schepen voor Jeugd. Haar naam komt als een verrassing. Koen Kennis wordt schepen van Financiën. Hij is momenteel kabinetschef van Vlaams minister Geert Bourgeois.

Ook Liesbeth Homans zal in het college zitten en een "belangrijke rol" krijgen. Wellicht wordt ze schepen van Sociale Zaken en voorzitter van het OCMW. Ludo Van Campenhout krijgt eveneens een "belangrijk" schepenambt. André Gantman wordt fractieleider.

Marc Van Peel en Philip Heylen (CD&V) behouden hun bevoegdheden. Ze blijven respectievelijk schepen van Haven en schepen van Cultuur. De andere bevoegdheden van Van Peel zijn nog niet officieel bekend. 

Open VLD gooit Claude Marinower in de strijd. Hij wordt schepen van Onderwijs. Deze portefeuille was jarenlang in handen van de socialisten. In een eerste reactie zegt hij dat het plaatstekort in de Antwerpse scholen een van zijn prioriteiten wordt. Hij wil ook iets doen aan de grote groep leerlingen die hun schoolcarrière niet afmaken. "We willen niemand en cours de route achterlaten".

Straks om 15u meer.