Het regent bij de verantwoordelijken van Bpost klachten over postbodes die links rijden in plaats van rechts, dubbel parkeren, op het voetpad rijden en/of met de fiets door voortuintjes fietsen. Dezelde klachten zijn er ook over hulpverleners zoals thuisverpleging, geneesheren en andere dienstverleners.

Iets dat van alle tijden is neemt nu grotere proporties aan of wordt uitvergroot met foto's en filmpjes op de sociale media. "De mensen beseffen vaak niet welke moeite we moeten doen om op tijd kranten in de brievenbussen te krijgen."

De postbodes en hulpverleners voelen zich geviseerd. Ze wijzen er op in welke moeilijke omstandigheden ze moeten werken. Een postbode: "Je moet maar eens in 't stad op het voetpad rijden wanneer daar de blauwe pmd-zakken staan voor ophaling, of de papierophaling. De mensen zetten hun dozen papier vaak pal voor de brievenbus.  Wie met een wagen de post bedeeld moet wel tot vlak bij de brievenbus rijden. Altijd in en uitstappen en nog het voetpad oversteken. 't Kost alleen maar tijd. En dan nog te zwijgen van de foutparkeerders. We worden nu als onverantwoordelijken afgeschilderd, we verdienen toch wel beter?"

Een hulpverlener vult aan: "We hebben wel ons kenteken als hulpverlener maar moeten te vaak te ver parkeren omdat parkeerplaatsen in drukke volksbuurten nu eenmaal snel  bezet."

De oplossing voor de aangehaalde problemen liggen mogelijk in aangepaste parkeer- en doorgangskaarten voor postbodes en hulpverleners. Maar dat ligt moeilijk. Misschien is meer tolerantie al een begin van een oplossing.