U bent hier

De Backer wil 13 jaar als leeftijdsgrens voor social media

Kempen regio | Vlaanderen
13.02.2018 - 00.43u
Door: Herman Gezelle

Kinderen zullen in ons land wettelijk gezien vanaf hun 13 jaar een profielpagina mogen hebben op social media. Voor die onderste leeftijdsgrens pleit staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open VLD) in "Van Gils & gasten".

De Backer zal daar binnenkort een wetsontwerp over indienen.

Over een wettelijke onderste leeftijdsgrens voor het gebruik van social media bestond al een Europees kader, maar lidstaten moesten zelf nog een grens bepalen tussen 13 en 16 jaar oud. Onze staatssecretaris gaat binnenkort aan het Parlement voorstellen om die leeftijdsgrens in België op 13 jaar te zetten. Iets wat overigens in de praktijk al vaak het geval is. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

5e editie Herentalse Spiegelfeesten door HoMaHe

Herentals 19.02.2019 - 09.13u reading time1min

Van vrijdag 15 tot zondag 17 maart organiseert Homahe, de vereniging van horeca-uitbaters, de 5e editie van de Herentalse Spiegelfeesten.

Alle festiviteiten vinden plaats in een grote spiegeltent op de Grote Markt. Op vrijdag is er een afterworkparty, en op zaterdag een kindernamiddag en een Mirrorparty. De Spiegelfeesten sluiten zondag af met een brunch en een groot, gratis dansfeest. Meer info kan je vinden via de website van HoMaHe .

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto