Donderdag 2 januari om 14u was het zo ver! De finale van het Belgisch kampioenschap bommetje springen in Sportoase Philipssite in Leuven.

De finalisten namen het in 3 leeftijdscategorieën tegen elkaar op om de mooiste sprong en hoogste spetters waar te maken. De finalisten verzilverden hun plek in deze finale na een spannende voorronde in Sportoase Schiervelde (Roeselare), Sportoase Elshout (Brasschaat) of Sportoase Philipssite (Leuven) op zondag 22 december.

Zo kwamen de finalisten van vandaag uit het hele land. De zenuwen waren hooggespannen en de sfeer zat er goed in toen Fran Ams (9 jaar) de eerste sprong in
het diepe waagde van de 1,5 meter hoge springplank.

Elke finalist had 5 kansen, zo werd er 2 keer gesprongen voor de hoogste spetters, 2 keer voor de mooiste en origineelste sprong en 1 ultieme bonus-sprong.

In de categorie U10 (-10j) kwam Fran Ams ook als eerste winnares uit de bus. Voor de 10 tot 16-jarigen was het Alexander Klaver die zich voor minstens 1 jaar de beste bommetjes-maker mag noemen.

Bij de volwassenen-groep kwam de 54-jarige Stefan Andries als winnaar uit het water. De jury met waaronder Leuvens schepen van Sport, Johan Geleyns, was samen met vele toeschouwers alvast onder de indruk van het hoge niveau van de deelnemers!

Het jaar is goed ingezet en Sportoase maakt zich alvast klaar voor een 2e editie einde dit jaar.

https://www.sportoase.be/nl/nieuws/bk-bommetje-springen

www.sportoase.be