Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De boerennatuur op!

Boerennnatuur

Boerennatuur Vlaanderen werkt al 15 jaar aan agrarisch natuur- en landschapsbeheer en dat moet gevierd worden. Veel landbouwers steken hun handen uit de mouwen voor de boerennatuur en dat willen we extra in de bloemetjes te zetten.

Daarom hebben we acht wandel- en fietsroutes uitgestippeld in heel Vlaanderen. Haal je fiets alvast uit de garage of trek je beste wandelschoenen aan en doe een uitstapje in de boerennatuur!

Wat kan je zoal verwachten onderweg? In Herentals en Bocholt doen landbouwers aan waterbeheer door via stuwtjes en peilgestuurde drainage water op te houden in hun grachten om zo het grondwaterpeil aan te vullen. De Bocholtse boeren beheren ook hun houtkanten.

In Beernem, Westerlo en Gooik leggen de landbouwers bloemenstroken aan met inheemse bloemen en kruiden om nuttige insecten te lokken. In Bierbeek en Beernem werken landbouwers aan koolstofopslag in de bodem om zo hun bodemstructuur te verbeteren. In Borgloon beheren boeren natuurlijk ingerichte wachtbekkens en in Kruibeke wandel je over dijken die de boeren wildvriendelijk maaien.

Op elke tocht vind je enkele infobordjes met QR-codes zodat je meer te weten kan komen over de specifieke maatregel die op dat perceel wordt toegepast en onze werking rond landschap, biodiversiteit, bodem en water.

Benieuwd welke tochten bij jou in de buurt liggen? Neem dan zeker HIER een kijkje. De tochten staan klaar om gewandeld en gefietst te worden.

Boerennnatuur

Deel dit artikel