U bent hier

'De Brugpartij' : progressief initiatief van Groen, Sp.a, Beweging.net en onafhankelijken

Geel
13.03.2018 - 15.18u
Door: Herman Gezelle

De Brugpartij, zo gaat de nieuwe progressieve partij van Geel heten en hiermee gaan Groen, Sp.a, Beweging.net en enkele onafhankelijken naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Lijsttrekker Dirk Kennis : 'Mensen opnieuw met elkaar verbinden, is wat de partij voor ogen heeft. Niet lang na de jaarwissel ontstond in Geel een nieuwe politieke partij. De plaatselijke afdelingen van Groen, de sp.a en Beweging.net vormden een centrumlinks front dat door progressieve onafhankelijken wordt versterkt.

Het project ging als 'De Partij Zonder Naam' door het leven tot er vorig weekend, na een zoektocht waarbij ook de vele mensen in de achterban betrokken werden, een definitieve naam uit de bus kwam.

De naam is van toepassing voor wat ze willen doen en blijven doen. De reden van bestaan van de nieuwe partij is dat men de Gelenaar en het beleid opnieuw met elkaar willen verbinden door een brug te slaan over de kloof tussen de burger en de politiek.

Eén van de speerpunten is ondermeer een nieuw dorpenbeleid, dat de afstand tussen de acht Geelse deeldorpen en het centrum gaat overbruggen.

De Brugpartij werkte de voorbije twee maanden aan een startnota, waarin de voornaamste klemtonen en al enkele concrete voorstellen voor een vernieuwendbeleid vervat liggen.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto