'De thuisploeg moest aantreden zonder de uitblinkers van de laatste speeldagen. El Fashi had zijn voet verstuikt (hopelijk niet erger, langere kwetsuur, dat zou pas een ramp zijn) en Charraoui was geel geschorst.

En dat was er duidelijk aan te zien, het bleef bij breien zonder gevaar, de flitsen van Mo El Fashi werden node gemist. De Henegouwenaars waren ook niet gekomen om aan te vallen, een grote muur rond doelman Yildiz met Harram en Braziliaan Liliu (40 ondertussen) staat daar kwaliteit om te sturen. Zeer slimme spelers.

En vooraan natuurlijk stormram Aiyoub. Balverlies bij de thuisploeg, tegenstoot en via Aiyoub tot bij Carvalho na vijf minuten. Een koude douche. Noorderwijk geraakte niet in zijn spel, zo'n match die er je elk seizoen wel eens tegenkomt.

Na 11 minuten werd het zelfs 0 – 2 toen Plos van ver mocht trappen en de bal traag in het doel viel. Het werd stiller in de sporthal, hoewel de bezoekende toeschouwers zich niet lieten doen. Kort voor het einde van de eerste helft werd El Attabi onderuit geschopt in het strafschopgebied, nam zelf zijn verantwoordelijkheid en 1- 2 na 13 minuten.

De wedstrijd kabbelde verder, Rosselies met zijn alle achter de bal en enkel Aiyoub Anik helemaal vooraan. Na de pauze zagen we tien minuten een veel beter Noorderwijk, Dahmani trapte heerlijk de gelijkmaker binnen (2 – 2), El Ghaadaoui trapte op de paal, een hakje ging net naast en ook Ali Bouri raakte de paal aan de verkeerde kant.

Stillaan werd duidelijk dat de ploeg die zou scoren ook zou winnen. Noorderwijk was nu wel veruit het meest in balbezit maar veel gevaar leverde het niet op. De foutenlast liep wel op en Mourad Talhaoui moest tot twee keer toe een tienmeter trap stoppen. (Daar blijft hij super in).

Harram kon nog eens op tegenaanval van ver trappen en raakte de binnenkant van de paal net voor het einde of het was toen al prijs maar tien seconden voor het einde pakte topschutter Aiyoub een bal gevaarlijk hoog uit de lucht en trapte die in twee keer voorbij doelman Talhaoui.

Discussie of de voet van Aiyoub te hoog was en er al of niet fout moest gefloten worden, hielp niet maar de goal werd goedgekeurd en Rosselies komt uit het Zwarte land rond Charleroi en blijft het zwarte beest voor Real Noorderwijk.

Een gemiste kans om stevig op die vierde plaats te blijven. Nu komen de heel zware wedstrijden eraan, volgende week naar Malle, die zich herpakt hebben, weekje later komt Antwerpen. Werk aan de winkel', besluit Eddy Lambaerts.