U bent hier

An De Cnodder verlaat politiek in Vorselaar

Vorselaar
28.11.2011 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

An De Cnodder verlaat de politiek in Vorselaar. Volgende zomer verhuist ze naar Berlaar. Ze is dus geen kandidaat meer bij volgende verkiezingen. De Open VLD verliest met Tjen Mariën en Daniël Claes nog twee speerpunten.Tjen Mariën heeft te drukke beroepsbezigheden, Daniël Claes is al langer met politiek pensioen. Het is dus niet zeker dat voorzitter Kristoff Van de Pol bij de volgende raadsverkiezingen in Vorselaar met een eigen lijst opkomt.

Door het vertrek van An De Cnodder, Tjen Mariën en Daniël Claes hangt de Open VLD zeker niet in de touwen.

Dat bleek zondag nog tijdens de succesvolle brunch die de partij in het buurthuis Oostakker hield.

An De Cnodder kwam in 1999 in de politiek. Het was Rik Daems die haar tijdens een interview polste of ze niet in politiek was geïnteresseerd. An De Cnodder: "Ik had pol en soc gestudeerd en kon me in dat liberaal gedachtengoed vinden. Met Martine Taelman, Bart Somers en Marleen Van der Poorten hadden we een tof team in de partij."

Bij de nationale verkiezingen stond ze niet direct op een verkiesbare plaats. Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen lukte dat wel. An De Cnodder werd net als Tjèn Mariën en Daniël Claes als schepen verkozen. Na de volgende verkiezingen werden ze verkozen maar verhuisden ze naar de oppositie.

Met haar jeugdig enthousiasme kon An De Cnodder heel wat verwezenlijken. Het opkomen voor de diamantbewerkers, de redding van het gemeentelijk onderwijs, de realisatie van de lokale kinderopvang. De Cnodder denkt er met plezier aan terug.

Het vertrek van de drie boegbeelden bij de Open VLD laat de partij niet verweesd achter. An De Cnodder: "Het geeft de nieuwe jonge generatie plots extra kansen om er tegenaan te gaan."

Op de foto boven : Marc Verhulst (Olen), Ann De Cnodder en Daniël Claes.  Tjèn Marien was tijdens de fotosessie werken  / Nnieuws.
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto