Heel wat muziek- en rockfans beseffen het niet maar de jaarlijkse bedevaart van begin juli naar het rockfestival in Werchter had eigenlijk naar Rock Herenthout gemoeten.  Alles hadden ze in Herenthout, de tandem Gust Spruyt en Herman Schueremans, een hele groep medewerkers en vrijwilligers van de rockconcerten in zaal Lux, een brok ervaring, ...

En er was plaats : de weiden en velden tussen Herenthout en Bouwel, een weidser en groter festivalterrein kon je nergens vinden. Helaas was er met wijlen burgemeester Ernest Vercammen een burgemeester die niet direct rock-minded was.

Met de beelden van o.a. rondslenterende punkjongeren in het centrum van Herenthout, gedrogeerde jongeren die in het standbeeld van de Onbekende Soldaat hingen, een brandende wagen in het achterhoofd, wildparkeren, koeien die niet van rockmuziek hielden, besloot de burgemeester geen toelating te geven voor een openluchtfestival met meerdere groepen.

De stickers van het dubbelfestival Rock Torhout-Rock Herenthout waren allemaal al gedrukt. De namen moesten er achteraf opnieuw afgeknipt worden.

Herman Schueremans vond die medewerking wel in Werchter. Met het gekende gevolg: Werchter staat op de wereldkaart van muziekfestivals, Herenthout blijft in de Stille Kempen en houdt het bij een jaarlijks Clamotterock.