De Dorpel, het ontmoetingshuis voor mensen in armoede in Herentals, blikte vanmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie terug op 30 jaar vruchtbare werking.

Vrijwilligers van het eerste uur en ook bezoekers getuigden indringend over het wel en wee in de Dorpel. Nadine Van Herck, lid van de raad van bestuur, verzekerde dat veel mensen er een warme thuis hebben gevonden.

'Ik druk ook de wens uit dat De Dorpel nog meer een open huis gaat worden, waar daklozen ook hun was en plas kunnen komen doen', zegt Van Herck.

Vzw-voorzitter Patrick Bulteel zette zijn voorganger Erna Franssen, die er van in het prille begin bij was, in de bloempjes.  'Ik dank alle vrijwilligers en bezoekers voor de intense vriendschap en de steun de afgelopen jaren', zei een emotionele Fransen.

De Dorpel 'tijdscapsule' opnieuw open in 2039 na 50 jaar De Dorpel

Na de toespraken ging een oorkonde en andere documenten in een 'tijdscapsule', die pas in 2039, na 50 jaar De Dorpel, opnieuw opengaat.

Op vrijdag 29 maart om 20u heeft in kOsh Campus Collegestraat de 6e Dorpelquiz plaats. Inschrijving kost €18 per ploeg, maximaal 6 personen. Inschrijven via dorpelquiz@gmail.com of 0474 53 46 42.

Johan Temmerman/ Nnieuws.