Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De Dorpel : 'Krachtboom steekt mensen in armoede hart onder de riem'

Dorpel

Voor de toegangsdeur van het inloopcentrum van De Dorpel en De Fakkel aan de Boerenkrijglaan Herentals hebben vrijwilligers een Krachtboom onthuld. Die boom hangt vol warme wensen en spreuken om iederéén moed in te spreken.

De Dorpel is een sterke vereniging die zich al jaren volledig inzet voor mensen in een armoede. Door de energie- en economische crisis krijgt het fijne team heel wat extra mensen over de vloer om geholpen te worden. De Dorpel en De Fakkel nemen ook deel aan de 10-Daagse van de Geestelijke Gezondheid.

“Op voorstel van onze vrijwilligers hebben we een Krachtboom compleet aangekleed”, zegt Ellen van De Dorpel. “Die hebben we vol positieve boodschappen en wensen gehangen, waar onze mensen een of meerdere spreuken uit kunnen halen. Er hangen heel verschillende teksten tussen, zodat iedereen wel iets vindt dat op zich van toepassing is.

Want een moeilijke financiële situatie als gevolg van de wereldwijde crisis gaat vaak hand in hand met psychische kwetsbaarheid.   Voor onze mensen breekt weer de moeilijkste periode van het jaar aan, nu de donkere wintertijden aanbreken. Met onze Krachtboom willen we hen aanzetten om positief naar zichzelf te kijken, de eigen krachten te ontwikkelen en elkaar te versterken. De bedoeling is dat mensen er niet alleen spreuken uit kunnen nemen, maar er zelf ook in hangen.  Foto's De Dorpel bij de inhuldiging van de unieke Krachtboom / NNieuws.

Boerenkrijglaan 16, Herentals, België

Dorpel

Deel dit artikel