U bent hier

De eerste fase van het Masterplan Bloemenwijk is klaar

Kasterlee
28.05.2019 - 18.15u
Door: Lex Verellen

Zowel bewoners als passanten van de Bloemenwijk in Lichtaart hadden in het verleden opmerkingen over parkeren, de staat van de voetpaden en het groenonderhoud.

Wat volgde was een eerste bewonersvergadering in september 2015. Samen met de bewoners werd voldoende tijd genomen om met veel inspraak aan de plannen te sleutelen, en nu 3,5 jaar later is de eerste fase van het Masterplan Bloemenwijk klaar.

In deze eerste fase werden heel wat infrastructuurwerken uitgevoerd:
- er kwam een breed wandelpad langs de Anjerlaan
- alle kruispunten in de hoofdas werden geaccentueerd door een ander materiaalgebruik
- de parking voor de Kringwinkel werd omgevormd tot een groen ontmoetingsplein
- een nieuwe parking achter de Kringwinkel werd aangelegd
- er werd nieuwe openbare LED-verlichting geplaatst
- het speelplein in de Meibloemlaan werd volledig heraangelegd
- er werd veel plaats gemaakt om in het volgende plantseizoen nieuw groen aan te planten

Dankzij een constructieve opstelling van de aannemer en vooral ook dankzij het nodige begrip en respect van de bewoners zijn de werken positief en vlot verlopen. "Als afsluiter van de eerste fase zullen we daarom binnenkort samen met de bewoners en de aannemer klinken op de goede samenwerking.", zegt schepen van openbare werken Guy Van de Perre (CD&V).

Ondertussen ligt het voorontwerp van fase 2 en fase 3 van het Masterplan Bloemenwijk op de tekentafel. Concreet gaat het om Boterbloemlaan, Meibloemlaan en Margrietlaan met telkens het bijhorende binnengebied. Aanvullend zal ook nog een klein stukje Krokuslaan ter hoogte van de Kringwinkel worden aangepakt.

"We trachten om hiervoor meteen na de zomervakantie in nauw overleg te gaan met de betrokken bewoners, en opnieuw alles in het werk stellen om samen met de bewoners ook van de volgende fases een succes te maken.", besluit Van de Perre.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto