'Ik ben enkele decennia als hobbyist bezig met de militaire geschiedenis van België en Europa', zegt Peter Van de Parre, een geboren (1959) en getogen Geraardsbergenaar.

'Jarenlang lag mijn accent op de Tweede Wereldoorlog. Naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog ben ik me echter in dit onderwerp gaan verdiepen. Het werd een heel bijzonder project: "De kroniek van de Groote Oorlog aan de hand van maquettes".

Na vier jaar van opzoekingen, plaatsbezoeken en vooral veel knutselen en bouwen kwam een uitzonderlijke verzameling tot stand. Dit alles is nu uitgewerkt in een tijdelijke tentoonstelling met een tachtigtal maquettes en diorama's.

Postkaarten, documenten, foto's en tientallen voorwerpen en artefacten met bijhorende tekst en uitleg documenteren de kroniek van vier jaar geweld en ellende in het "Brave Little Belgium" (het Kleine Moedige België). De tentoonstelling gaat uitsluitend over de oorlog in België, met een bijzondere focus op het Belgisch Leger. Ze is uitgewerkt in drie talen: Nederlands, Frans en Engels.

Als je ideeën zoekt voor een uitstap, individueel of in groep, is een bezoek meer dan de moeite waard.

Kortom de Eerste Wereldoorlog zoals je hem nog nooit eerder gezien hebt.

We zijn geopend tot 30 juni 2019, alle zondagen van 11u tot 18u. Groepsbezoeken vanaf 15 personen kunnen ook op weekdagen, na afspraak. Alle bezoeken met of zonder gids zijn gratis.

Ons adres: Musea Hunnegem, Gasthuisstraat 104-106, 9500 Geraardsbergen. Contacteren kan via 0473/592431 of info@expo-geraardsbergen.be

Meer info kan je terug vinden op https://expo-geraardsbergen.be/

Het bezoek aan de tentoonstelling van Expo Geraardsbergen kan je eenvoudig koppelen aan andere bezienswaardigheden in de stad en er een daguitstap van maken. Zie dan ook http://www.visitgeraardsbergen.be/ en http://www.museahunnegem.be/'