De eerste zondag van mei wordt er traditioneel kermis gevierd in Geel-Holven. Sinds een jaar of zeven hoort daar ook de Holvenjogging bij. Een sportieve opener die op vrijdagavond  3 mei, voor de achtste  keer op rij te beleven valt. De lokale Landelijke Gilde en de Geelse Atletiekclub laten de keuze tussen 4,7, 8,4 of 12,1 kilometer. Wedstrijden voor kleuters, lagere schooljeugd en G-atleten vullen het voorprogramma in.

Start- en aankomstlijn worden ook dit jaar getrokken ter hoogte van het kerkplein in de Kapelstraat. De kinderreeksen, in diverse leeftijdsklassen en over afstanden variërend tussen 50 en 1000 meter, worden gelopen vanaf 18.30 uur. Het eerste startschot wordt gegeven voor de kleuterreeks waarbij de deelnemertjes begeleid worden door hun mama, papa, oma of opa, oom, tante…. 

Atleten met een verstandelijke handicap kunnen zich opnieuw van hun sportiefste zijde tonen tijdens een G-loop over 1000 meter. Die wedstrijd komt er trouwens met de medewerking van Avalympics, een Geelse organisatie die op het terrein van sport voor mensen met een beperking een hele faam met zich mee draagt.

Alle deelnemers uit vermelde reeksen gaan gegarandeerd met een verrassing naar huis. Voor de top drie staat er een erepodium klaar en zijn er medailles te winnen.

De eigenlijke Holvenjogging start om 19.30 uur met een aanloopronde langs Holven, Gasstraat, Dr.-Vandeperrestraat en Kapelstraat. Daarna wachten één, twee of drie ronden, afhankelijk van de gekozen afstand, via Holven, Nachtegalenstraat, Groenstraat, Gooreind, Rode Kruisstraat,  Zeggepad,  Zandhoefstraat, Groenstraat en de vermelde aanloopronde. Op die manier komt men aan 4,7 of 8,5 of 12,4 kilometer. Het volledige parcours is verkeersvrij en onderweg is er drankbevoorrading voorzien.

Voor de top drie op elk van die afstanden, zowel bij de dames als de heren, zijn er speciale prijzen voorzien. Na afloop worden onder alle deelnemers aan de Holvenjogging nog een serie bijzonder waardevolle prijzen extra verloot.

Inschrijven voor de achtste editie van de Holvenjogging kan vanaf 17.30 uur, tot 10 minuten voor de start van de onderscheiden reeks, in het parochiecentrum van Holven aan de Kapelstraat. Kleedkamers zijn ter plaatse voorzien in de aanpalende school én na afloop is er voor wie dat wenst een gratis pendeldienst voorzien naar een verkwikkende douche.

Deelnemen kost 1.5 euro voor de deelnemers van de kinderloop en de G-wedstrijd, en 5 euro voor de eigenlijke Holvenjogging. Clubs en groepen van minstens 15 personen die vooraf inschrijven, betalen slechts 4 euro. Voor meer info  www.landelijkegildeholven.be en wie liever de bel laat rinkelen drukt dan 0494 44 07 18.