De feesteditie van LUNALIA zit erop. Met 315 kunstenaars uit 15 landen, 20 concerten, een groot openingsfeest LUNALIA LIFT OFF met 20 extra concerten, LUNALIA 4 KIDS, LUNALIA XS en 1 Grote Parade van de Vlaamse Koormuziek, bracht Festival van Vlaanderen Mechelen een record aantal bezoekers op de been in Mechelen, 6678 mensen om precies te zijn! 50 jaar Festival van Vlaanderen in Mechelen was een feesteditie.

The Sound of M palmde Mechelen in met de artistieke filmpjes van Duobaan XL. LUNALIA sloop de stad binnen met maantjes en M-en en M-etjes in alle tinten blauw en 10.000 LUNALIA-koekjes in 20 winkels en horecazaken.

LUNALIA veroverde daarna de stad met tijdloze muziek op de mooiste plaatsen die de stad te bieden heeft: Hof van Busleyden, de Sint-Romboutskathedraal, Sint-Pieter-en-Paulkerk, de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk, Kunstencentrum nona, Cultuurcentrum Mechelen, Manufactuur De Wit en Diocesaan Pastoraal Centrum.

Er stond heel wat op het menu tijdens deze tweede editie. In de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk zorgde een mix aan topmuzikanten voor een totaalspektakel als openingsconcert. LUNALIA XS bracht een reeks eigenzinnige stemmenperformances in Kunstencentrum nona, waar o.a. de magische stemmen van IKI de zaal deden daveren van het luistergenot.

In de kathedraal en de de Sint-Pieter-en-Paulkerk waren de oren van het publiek gekluisterd aan de lippen van voice in residence Reinoud Van Mechelen, Karima el Fillali, Raquel Andueza en Cappella Amsterdam.

Er viel ook heel wat nieuws te ontdekken met de première van het muziektheaterwerk Rainbow van Nazanin Fakoor i.s.m. Kunstencentrum nona, C-Takt en Workspacebrussels. Speciaal voor de allerkleinsten was er LUNALIA KIDS met muziektheater Rosalba en Watermuziek en een heus sprookjesparcours op unieke Mechelse locaties.

Zefiro Torna presenteerde hun nieuwe cd in een twee keer uitverkochte Manufactuur De Wit en Katharina Smets, Lore Binon en Revue Blanche betoverden het publiek in het Scheppersinsituut met het hoorspel over Misia Sert.

In de Stadsschouwburg schitterde Rocio Marquez, de helderste ster aan de flamencohemel van onze tijd. En 12 koren gaven het beste van zichzelf, en van de Vlaamse koormuziek, tijdens de Grote Parade in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk. Alles opgenomen door Evil Penguin TV.

De volgende editie van LUNALIA vindt plaats van 25 april tot 10 mei 2020. In het Beethovenjaar 2020 focust Lunalia zich als stemmenfestival op het vocale werk van Ludwig van Beethoven!