U bent hier

De feesteditie van LUNALIA heeft een record

Vlaanderen
14.05.2019 - 10.02u
Door: Mark Jaspers

De feesteditie van LUNALIA zit erop. Met 315 kunstenaars uit 15 landen, 20 concerten, een groot openingsfeest LUNALIA LIFT OFF met 20 extra concerten, LUNALIA 4 KIDS, LUNALIA XS en 1 Grote Parade van de Vlaamse Koormuziek, bracht Festival van Vlaanderen Mechelen een record aantal bezoekers op de been in Mechelen, 6678 mensen om precies te zijn! 50 jaar Festival van Vlaanderen in Mechelen was een feesteditie.

The Sound of M palmde Mechelen in met de artistieke filmpjes van Duobaan XL. LUNALIA sloop de stad binnen met maantjes en M-en en M-etjes in alle tinten blauw en 10.000 LUNALIA-koekjes in 20 winkels en horecazaken.

LUNALIA veroverde daarna de stad met tijdloze muziek op de mooiste plaatsen die de stad te bieden heeft: Hof van Busleyden, de Sint-Romboutskathedraal, Sint-Pieter-en-Paulkerk, de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk, Kunstencentrum nona, Cultuurcentrum Mechelen, Manufactuur De Wit en Diocesaan Pastoraal Centrum.

Er stond heel wat op het menu tijdens deze tweede editie. In de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk zorgde een mix aan topmuzikanten voor een totaalspektakel als openingsconcert. LUNALIA XS bracht een reeks eigenzinnige stemmenperformances in Kunstencentrum nona, waar o.a. de magische stemmen van IKI de zaal deden daveren van het luistergenot.

In de kathedraal en de de Sint-Pieter-en-Paulkerk waren de oren van het publiek gekluisterd aan de lippen van voice in residence Reinoud Van Mechelen, Karima el Fillali, Raquel Andueza en Cappella Amsterdam.

Er viel ook heel wat nieuws te ontdekken met de première van het muziektheaterwerk Rainbow van Nazanin Fakoor i.s.m. Kunstencentrum nona, C-Takt en Workspacebrussels. Speciaal voor de allerkleinsten was er LUNALIA KIDS met muziektheater Rosalba en Watermuziek en een heus sprookjesparcours op unieke Mechelse locaties.

Zefiro Torna presenteerde hun nieuwe cd in een twee keer uitverkochte Manufactuur De Wit en Katharina Smets, Lore Binon en Revue Blanche betoverden het publiek in het Scheppersinsituut met het hoorspel over Misia Sert.

In de Stadsschouwburg schitterde Rocio Marquez, de helderste ster aan de flamencohemel van onze tijd. En 12 koren gaven het beste van zichzelf, en van de Vlaamse koormuziek, tijdens de Grote Parade in de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk. Alles opgenomen door Evil Penguin TV.

De volgende editie van LUNALIA vindt plaats van 25 april tot 10 mei 2020. In het Beethovenjaar 2020 focust Lunalia zich als stemmenfestival op het vocale werk van Ludwig van Beethoven!

 

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto