U bent hier

De ‘Fifty One Charity Biking’: een MTB-estafette voor het goede doel

Geel
06.03.2020 - 18.10u
Door: Lex Verellen

Op zaterdag 7 maart 2020 organiseert de Fifty One een mountainbike-event in Bel dat het gewone overstijgt. Gezocht: ploegen van (maximaal) vier om zich af te beulen voor het goede doel!

Op een zaterdag in maart, is het al een traditie dat er in de Geels Belse bossen gemountainbiked wordt. Voor de 7e keer al gaat dit door en er zit geenszins sleet op de organisatie. Het evenement groeit dan ook op alle vlakken nog ieder jaar.

Zeker leuk om te vermelden is dat het startschot door niemand minder dan Paul Herygers, de voormalige wereldkampioen veldrijden, wordt gegeven. Ook Johan Vansummeren, ex-winnaar van Parijs Roubaix, tekent present.

De FO Charity Biking Cup is een mountainbike-estafette waarbij teams van maximaal 4 fietsers gedurende 4 uur rondtoeren op een parcours van ongeveer 5 kilometer in de Belse bossen. Dat zijn zowel G sporters, dames-, heren-, als gemengde ploegen.

Het sportieve element is belangrijk, maar Fifty One mikt toch nadrukkelijk op een goede sfeer voor iedere deelnemer en bezoeker. Er kan in competitie gereden worden, maar het 'just for fun' principe is nog belangrijker.

Het plezier vinden is even belangrijk als de prestatie. Om dat plezier te verhogen, zorgen de Fifty One'ers dat het de deelnemers en hun supporters aan niets ontbreekt. Zoals de lokale harmonie die alles opvrolijkt voor de supporters, een gezellig wafelkraam en uiteraard een lekker pintje moet er ook bij zijn.

Het is dan ook een top organisatie met ieder jaar weer enkele innovaties. Dit jaar vernieuwden ze de zone waar de fietsen worden schoongemaakt. Ze vonden een rood hogedruk merk bereid om een professionele afspuitinstallatie te leveren. De fietsen gaan nog nooit zo proper de Belse Bossen verlaten.

Dit soort van events zit in de lift. Fifty One mikt dan vooral ook op bedrijven die de inschrijving voor hun personeelsleden betalen want zo dragen ze bij tot een betere wereld. En het personeel is sportief bezig. Het is een behoorlijk uniek concept.

enken we ook maar aan de speciale start. De wedstrijd kent namelijk een Le Mans-start: de deelnemers leggen de eerste 500 meter lopend af.

De Geelse 51 Club heeft al een lange traditie. Sinds eind 1979 startte de eerste bijeenkomsten. En de club is nog heel levendig en hoe anders kan je dat tonen dan met zo'n event. De leden zelf steken trouwens zelf allemaal de handen uit de mouwen.

Hoeveel ploegen verwacht men? Dat zullen er meer dan 100 zijn en dus spreken we al snel van meer dan 400 mountainbikers. Het maximum ligt op 150 ploegen want veiligheid gaat voor alles. Maar de Charitiy Biking zit nog niet aan het plafond gezien het uitgestrekte parcours en de prachtige locatie aan de tennisterreinen van Den Bruul in Geel.

Bijkomende info vindt u op www.fiftyonegeel.org. Wie vragen heeft, of in sponsoring geïnteresseerd is, kan op de webiste terecht.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto